EDITORIALE

Suedia vrea să renunţe la termenii „mamă” şi „tată”

Suedia ar putea elimina conceptele de „tată” și „mamă” din Codul Parental aprobat în 1950, pentru a adapta legislația la noile realități, după cum scrie presa de la Stockholm.

Guvernul suedez a lansat o anchetă specială pentru a face legislația națională neutră din punct de vedere al genului, transmite radiodifuzorul național SVT Nyheter. Printre altele, se așteaptă ca acest lucru să șteargă din evidența parentală concepte precum „tată” și „mamă”, promovate de familia tradiţională, şi să se treacă la adoptarea unor termeni neutri de gen.

Potrivit ministrului integrării și egalității de gen, Asa Lindhagen, „familiile de astăzi sunt alcătuite în moduri diferite, iar copiii se pot naște în moduri diferite”. Actualul Cod Parental, intrat în vigoare la 1 ianuarie 1950, continuă să se bazeze în mare parte pe o „familie tradițională cu mamă, tată și copii”.

Deoarece căsătoria între persoane de același sex și adoptarea de copii de către cupluri homosexuale sunt legale în Suedia, textul legislației va fi supus revizuirii. Potrivit Partidului Verde, din care face parte ministrul, cuvintele „mamă și tată” pot fi folosite „fără a îndeplini nicio funcție”.

citeste mai mult: https://www.infocrestin.com/suedia-vrea-sa-renunte-la-termenii-mama-si-tata/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: