Suedia vrea să renunţe la termenii „mamă” şi „tată”

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Suedia ar putea elimina conceptele de „tată” și „mamă” din Codul Parental aprobat în 1950, pentru a adapta legislația la noile realități, după cum scrie presa de la Stockholm.

Guvernul suedez a lansat o anchetă specială pentru a face legislația națională neutră din punct de vedere al genului, transmite radiodifuzorul național SVT Nyheter. Printre altele, se așteaptă ca acest lucru să șteargă din evidența parentală concepte precum „tată” și „mamă”, promovate de familia tradiţională, şi să se treacă la adoptarea unor termeni neutri de gen.

Potrivit ministrului integrării și egalității de gen, Asa Lindhagen, „familiile de astăzi sunt alcătuite în moduri diferite, iar copiii se pot naște în moduri diferite”. Actualul Cod Parental, intrat în vigoare la 1 ianuarie 1950, continuă să se bazeze în mare parte pe o „familie tradițională cu mamă, tată și copii”.

Deoarece căsătoria între persoane de același sex și adoptarea de copii de către cupluri homosexuale sunt legale în Suedia, textul legislației va fi supus revizuirii. Potrivit Partidului Verde, din care face parte ministrul, cuvintele „mamă și tată” pot fi folosite „fără a îndeplini nicio funcție”.

citeste mai mult: https://www.infocrestin.com/suedia-vrea-sa-renunte-la-termenii-mama-si-tata/

Urmareste clipul de mai jos

Suntem si pe Instagram, urmareste-ne!

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Nu pot încărca informațiile despre blog în acest moment.

Nu pot încărca informațiile despre blog în acest moment.

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28996 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: