EDITORIALE

Depresia – oaspetele nedorit de sărbători

Cei mai mulți dintre noi privim spre sărbători cu anticipare și nerăbdare, însă pentru unii, sărbătorile devin exact opusul bucuriei și liniștii. De fapt, sărbătorile pot fi o perioadă în care stresul, presiunea și tristețea se intensifică.

Un sondaj realizat de Centrul Național pentru Sănătatea Femeilor arată că două treimi dintre femei raportează faptul că suferă de depresie, în timpul sărbătorilor. Dr. Kenneth Johnson, psihiatru la St. Mary din Columbia, afirmă într-un articol că „în general depresia atinge rata maximă în lunile de iarnă, așteptările nesatisfăcute fiind cauza principală a depresiei de sărbători.”

Mulți creștini se confruntă și ei cu această problemă. Facem din sărbătoarea Nașterii Mântuitorului nostru un eveniment pe care îl organizăm ca să devină amintirea perfectă de sărbători. Familiile se stresează să găsească cadoul perfect, să pregătească cina perfectă fugind de la progamele de Crăciun să meargă din vizită în vizită, și grăbindu-se acasă să împacheteze ultimele cadouri.

În loc să ne grăbim de la un eveniment la altul, ce s-ar întâmpla dacă am încetini și ne-am odihni împreună cu cei dragi, bucurându-ne cu adevărat. Are importanță dacă mâncăm o mâncare simplă în locul curcanului și a tuturor garniturilor, care trebuie pregătite de mama o zi întreagă? Ceea ce contează cel mai mult este atenția și focalizarea inimilor noastre.

Când focalizarea noastră se îndreaptă de la Creator la „ziua perfectă”, indiferent cu ce ne umplem timpul și stomacul, rămânem adesea goliți de bucurie și deprimați.

Ce declanșează depresia de sărbători?

https://www.stiricrestine.ro/2018/12/06/depresia-oaspetele-nedorit-de-sarbatori/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: