ULTIMELE STIRI

Adevărul.ro: Fiul pastorului Richard Wurmbrand, unul dintre cei mai influenţi creştini: „Tata a convins nemţi să-i ajute pe evreii persecutaţi de regimul Antonescu“

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Mihai Wurmbrand, fiul pastorului Richard Wurmbrand, povesteşte cum blândeţea şi personalitatea umilă a tatălui său au fost atât de puternice încât a reuşit să-i convingă şi pe cei mai potrivnici să i se alăture într-un scop mai bun, acela de a salva evreii asupriţi.

Pastorul Richard Wurmbrand este considerat unul dintre cei mai influenţi creştini din toate timpurile. A îmbrăţişat religia creştină într-un moment de depresie, după ce credinţa în ideologia comunistă i-a fost distrusă din temelii de practicile regimului. A fost târât, timp de 14 ani, prin temniţele comuniste şi a îndurat chinuri cumplite, dar toate acestea nu l-au făcut să iubească mai puţin oamenii, ci dimpotrivă. La revenirea în România, după 25 de ani, a depus flori la mormintele torţionarilor săi.  Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“, Mihai Wurmbrand (81 de ani), fiul pastorului, a explicat ce a stat la baza credinţei de neclintit a tatălui său în bunătatea oamenilor, a povestit cum, în închisoare, a reuşit să convertească la creştinism un colonel de Securitate, dar şi cum a convins mai mulţi nemţi să-l ajute să salveze familii întregi de evrei persecutate de regimul Antonescu. Weekend „Adevărul“: Domnule Wurmbrand, care este prima amintire care vă vine în minte când vă gândiţi la tatăl dumneavoastră? Tatăl meu mi-a spus o povestire în fiecare dimineaţă, aproape fără excepţie, de la vârsta de 5 ani până la 9 ani. Poate părea greu de crezut, dar am auzit sute de poveşti. Atât l-am bătut la cap să-mi spună o poveste nouă, că a ajuns să scrie şi să publice două cărţi de povestiri pentru copii. Când mi-au lipsit părinţii, aceste povestiri mi-au folosit precum o busolă ce-ţi arată nordul.  – Tatăl dumneavoastră a petrecut 14 ani în închisorile comuniste. Când i-a fost cel mai greu? Cel mai dificil moment pentru tatăl meu a fost când a aflat că mama a fost trimisă la Canal, iar eu am ajuns pe străzi. – Cum v-aţi descurcat?

Citeste mai mult: adev.ro/qi1hic

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28034 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: