EDITORIALE

Ce ai putea face când soția ta afectată de durere vorbește ca o femeie nebună?

Când afectată de durere soția ta vorbește ca o femeie nebună, ce ai putea face? Cum să-i răspunzi? Când cuvintele soției tale îți aduc mai multă durere și îți provoacă mai mult necaz decât toate celelalte necazuri, ce să-i spui?

Privește la Iov! El nu a răbdat doar chinurile cauzate de suferința sa, ci a răbdat și cuvintele soției sale triste și îndurerate. Răspunsul lui Iov este extraordinar: „Vorbești ca o femeie nebună!” El nu o numește răutăcioasă, ci nesăbuită și fără discernământ.

Deși Iov era în beznă totală, credința lui puternică în suveranitatea lui Dumnezeu strălucește parcă mai tare. „Binele să îl primim de la Dumnezeu, dar răul să nu-l primim?” Oare nu este El Olarul, iar noi lutul? Oare nu este El Stăpânul, iar noi slujitorii Lui?

Sunt câteva adevăruri practice pe care soții creștini le-ar putea învăța de la Iov:

  1. Întotdeauna, indiferent de situație, ascultați cu atenție și spuneți soției adevărul. Deși i-a văzut amărăciunea și decepția Iov i-a explicat foarte clar că nu este înțelept să primească sfatul ei greșit.
  2. Întotdeauna, indiferent de situație, spuneți soției ce ați învățat de la Dumnezeu. Dar cu blândețe și cu înțelepciune. Cuvintele pline de blândețe și binevoitoare fac minuni.

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: