EDITORIALE

Să învățăm de la mini-apocalipsa americană și Hristos nădejdea noastră

Să învățăm de la mini-apocalipsa Americană și Hristos nădejdea noastră

Am trecut zilele acestea aici în Statele Unite, vorbesc de Portland, statul Oregon, printr-o perioadă dificilă ca și comunitate, noi ca și creștini ne-am lovit de trei mari calamități venite în serie să spun așa sau la pachet. Covid 19, cu tot pachetul de restricții, distrugerile din orașul Portland și în majoritatea statelor cu guvernatori democrați a fost la fel, iar de câteva zile fumul gros așternut peste orașul Portland și alte orașe de pe coasta de vest.

Nu știm cum vor evolua lucrurile în viitor, însă a fost pentru mulți din noi creștinii un fel de ”antrenament” să spun așa pentru ce-i mai rău. Prima dată tinde să te cuprindă frica, văzând cumva catastrofa morții, sentimentul acela care-ți umple ființa de groază și te uiți în jur și nu ai nici un ajutor, însă imediat în clipa următoare ca și creștin ochii și ființa ta se îndreaptă spre Hristos.
Mi-am dat seama din mini-apocalipsa aceasta, că toate lucrurile lucrează spre binele nostru, a celor care-l iubim pe El, vedem prin slăbiciunile noastre cât suntem de limitați și dependența noastră totală de Hristos, care în orice moment din viața noastră, inclusiv situații ca cele prin care am trecut, El Isus ne dă răspunsurile, anume:

1. Hristos a biruit moartea și focusul nostru este El și nu tragedia întâmplărilor
Matei 10: 28. Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.
Evrei 12:1. Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. 2. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

De fapt întâmplările din jur te fac ca să-ți vezi limitările în trupul acesta, frica de moarte cred că este normală la orice om, însă următorul lucru este să vezi ce lumea aceasta nu vede, să vezi că dincolo de moarte este Hristos Domnul în care poți să te încrezi și să rămâi, promisiunile Mântuitorului nostru minunat sunt temelia credinței noastre și ne dă puterea de-a merge înainte.

2. Hristos ne-a spus că vom avea necazuri, însă ne-a promis că în El vom birui
Ioan 16:33. V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”
1 Tesaloniceni 3: 2. şi v-am trimis pe Timotei, fratele nostru şi slujitorul lui Dumnezeu în Evanghelia lui Hristos, ca să vă întărească şi să vă îmbărbăteze în credinţa voastră, 3. pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci ştiţi singuri că la aceasta suntem rânduiţi.

Imediat când noi, ca și credincioși, trecem prin necazuri primele gânduri care ne vin, pot fi: oare de ce? cum de am pățit noi? Imediat însă următorul lucru la un credincios este să vadă dincolo de necazuri pe Hristos, Cel în care suntem și rămânând acolo biruim până la capăt. Domnul ne-a prevenit dinainte că pe pământ viața creștinului este o viața care trece prin necazuri, însă vestea bună este că acolo în necazuri tăria noastră este Domnul.
3. Hristos ne-a îndemnat la veghere cu gândul la perspectiva întâlnirii cu Domnul și nu la prosperitatea ce-o poate da acest pământ
Luca 21:34. Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră. 35. Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. 36. Vegheaţi, dar, în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.”
Mini-apocalipsa aceasta ne-a răpit ca și creștini pe cei dragi, ne-a răpit case multora prin focurile pornite, a luat viețile unora și proprietățile prin distrugerile care au avut loc, însă prin toate cumva afectați puternic sau neafectați în mod direct, primul gând ne-a dus cumva la vechea viață, la apogeul acela al prosperității americane și modernismul actual cu toate beneficiile nemaîntâlnite în istorie, însă privind la mersul acestei lumi, dincolo de ”Fata Morgana” care ne-o oferă lumea, aceste întâmplări ne-au dus la Hristos Domnul, Cel care ne îndeamnă la veghere, asta deoarece adevăratul nostru locaș veșnic este dincolo de viața aceasta, aici suntem doar străini și călători, iar schimbarea de aici produsă în 6 luni ne-a arătat încă odată cât suntem de trecători și ce ușor se strecoară printre degete orice avem pe acest pământ, însă cei veșnic rămâne.

Citeste mai mult: https://paginacrestina.wordpress.com/2020/09/14/sa-invatam-de-la-mini-apocalipsa-americana-si-hristos-nadejdea-noastra/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: