ANUNTURI

Cum pot fi vindecat? de Tudor Pețan

Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

A. Context spiritual

De peste 20 de ani, ca lucrare de media creștină, am fost în contact cu lucrări, organizații, biserici, lideri preocupați de slujirea de vindecare și eliberare. În ultimii ani, în România și întreaga lume, interesul pentru acest domeniu a crescut enorm pe două dimensiuni:

a) nevoia de învățătură biblică, completă, în lucrarea de vindecare și eliberare.

b) slujirea efectivă în acest domeniu, atât ca eveniment ocazional la conferințe sau întâlniri de rugăciune, cât și ca o dimensiune permanentă în activitatea bisericilor (parte din program, departament separat de slujire distinctă).

Ne-am rugat să înțelegem locul nostru ca organizație de media în lucrarea de vindecare pe care Domnul o extinde cu putere. E o potențare a Trupului lui Hristos, fizică, spirituală pentru a sluji cu eficiență sporită în marele seceriș și o pregătire a Miresei, fără pată și fără zbârcitură, pentru a-L întâlni pe Mirele. Interesul e major, este un strigăt în biserică, o nevoie acută. Statistic, din cererile de rugăciune care vin la Alfa Omega pentru nevoi personale sau pentru cei dragi, la emisiuni în direct, pe telefon, email, scrisori, postări, repartiția este următoarea:

– 45% – vindecare

– 15% – mântuire

– 10% – probleme familie

– 10% – eliberare, dependențe

– 10% – vindecare emoțională, depresie

– 5% – finanțe

– 5% – cauze diverse

B. Tipuri de vindecare

Înainte de a ne focaliza pe vindecarea divină, să înțelegem modurile în care vindecarea este posibilă, cu convingerea că în final Dumnezeu este în spatele oricărei forme de vindecare.

1. Vindecarea naturală: sistem imunitar, mecanisme fiziologice, procese naturale de apărare și reacție a organismului (mecanism de coagulare a sângelui în caz de rană).

2. Vindecarea pe cale medicală (medicație, tratament, terapii, intervenție chirurgicală, ș.a.)

3. Vindecare divină: implică intervenția miraculoasă a lui Dumnezeu.

C. Premise

Premisele de la care pornim discutând despre vindecarea divină:

1. Dumnezeu vrea și poate să vindece.

2. El este neschimbat, Același ieri, azi și în veci.

3. Vindecarea, asemenea mântuirii, ne-a fost dată pe cruce și trebuie să ne-o însușim personal, prin credință („… prin rănile Lui suntem tămăduiți.” – Isaia 53:5).

4. Dumnezeu e suveran în lucrarea de vindecare și eliberare.

5. El nu lucrează după tipare, ci folosește diferite mijloace, metode, slujiri, slujitori.

6. Este voia și bucuria Lui ca sănătatea noastră să fie deplină; creștinul ar trebui să fie sănătos.

7. Vindecările miraculoase nu au încetat după vremea apostolilor; ele se întâmplă la scară tot mai mare și în prezent.

8. Este parte din mandatul nostru: „Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.” (Marcu 16)

9. Boala nu este ingredient pentru starea de smerenie care să ne faciliteze slujirea sau mântuirea; nu este o „binecuvântare”.

10. Sursa bolii este diavolul și neascultarea deliberată de legile lui Dumnezeu.

11. Dumnezeu poate să lucreze vindecare și prin medicamente și tratament medical.

12. Vindecarea divină poate să vină instantaneu sau să se manifeste gradual.

13. Vindecarea poate fi blocată de păcat în viața personală și de neiertare.

14. Isus a promis că ne va da orice vom cere în numele Lui, deci inclusiv vindecare („şi orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face” – Ioan 14:13, 14).

15. Vindecarea e „pâinea” copiilor lui Dumnezeu. Nu este un lux, alocat doar pentru unii aleși.

16. Vindecarea fizică, vindecarea interioară, vindecarea spirituală și eliberarea fac parte din procesul de ucenicizare.

17. Vindecarea face parte din natura lui Dumnezeu („Eu sunt Domnul care te vindecă” – Exod. 15:26).

18. Mântuirea, vindecarea și domnia lui Hristos în viața credinciosului sunt inseparabile.

D. Vindecarea divină

Încercăm să sintetizăm în rândurile următoare modalități și căi prin care Dumnezeu răspunde și intervine în mod miraculos, vindecând bolnavii. Absolut toate aceste metode au la bază experiențe proprii, situații concrete întâlnite de noi ca lucrare Alfa Omega cu ocazia unor emisiuni, înregistrări, lucrări, conferințe, întâlniri de rugăciune, slujiri personale sau mărturii a celor care au experimentat vindecarea divină.

1. Cerere individuală prin rugăciune făcută cu credință (rugăciuni făcute de cele mai multe ori în „cămăruță”).

Credința poate fi a persoanei în cauză sau a unei alte persoane, care se roagă pentru vindecarea acesteia (vezi Marcu 2:5 – „Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: ‘Fiule, păcatele îţi sunt iertate!’”)

2. Cerere individuală prin rugăciune, însoțită de post (postul potențează rugăciunea, atât individual, cât și corporativ).

3. Cerere colectivă, în unitate, a doi sau mai multor credincioși (unire în post și rugăciune a mai multor persoane pentru acea cauză).

4. Vindecare prin rugăciune făcută cu punerea mâinilor.

Punerea mâinilor se poate face de către:

a) prezbiter, pastor (asemănător Fapte 5:12)

b) orice alt credincios (vezi Marcu 16:17 – „Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi”, cu comentariul „cei ce vor crede”, indiferent de sex, poziție în biserică, confesiune…).

c) propria persoană aflată în suferință (am avut situații când în timpul emisiunilor TV în direct, îndemnate din studio la rugăciune, persoane bolnave și-au pus mâinile peste locul afectat și au fost vindecate).

5. Vindecare prin rugăciuni făcute cu punerea mâinilor și ungere cu untdelemn.

Este o slujire spirituală făcută în special de lideri, în conformitate cu Iacov 5:14 ( „Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii; şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.”). Am văzut și filmat întâlniri de rugăciune (gen „Rugul Aprins”) la care mii de oameni treceau pe sub tunelul de ungere și rugăciune, mulți dintre ei fiind vindecați și eliberați. Ungerea se practică tot mai mult și în slujiri individuale. Domnul lucrează în primul rând după credința celor implicați, dincolo de dezbaterea din mediul religios dacă uleiul este doar un simbol sau poartă și prezența Duhului Sfânt.

6. Folosind obiecte de contact peste care au fost rostite rugăciuni sau ungere cu untdelemn.

Sunt biserici care practică de generații rugăciunea (și eventual ungerea) peste batiste, basmale, obiecte de îmbrăcăminte, care apoi sunt puse peste bolnavi în vederea vindecării (conform lucrării lui Pavel din Fapte 19:12 – „până acolo că peste cei bolnavi se puneau basmale sau şorţuri care fuseseră atinse de trupul lui, şi-i lăsau bolile şi ieşeau afară din ei duhurile rele.”)

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/vindecare/8165-cum-pot-fi-vindecat-de-tudor-petan-alfa-omega-tv?fbclid=IwAR35teTj9FzB-EHkpwQO3PKvCd-2lUoCrpP0fJUb05NPe8PH1COL0XKVeFk

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: