ANUNTURI

Tragedia uigurilor din China | Reportaj Mapamond Creștin China terorizează milioane de uiguri musulmani.

China terorizează milioane de uiguri musulmani. Ei sunt trimiși în așa-numitele lagăre de reeducare și sunt constrânși să renunțe la religia lor. Un nou membru al Comisiei Statelor Unite pentru drepturile religioase și-a propus să tragă la răspundere regimul din China. Așa cum ne va spune Jennifer Wishon de la CBN, aceasta este o chestiune personală.

Jennifer Wishon: Așa este. Noul comisar este un uigur musulman, care s-a născut într-un lagăr în Kaxgar, unde mama lui a fost obligată să nască în timp ce era în ghips de la piept în jos. Fără îndoială, el și familia sa cunosc în mod direct persecuția religioasă. Invitatul meu este comisarul Nury Turkel. Domnule comisar, spuneți-ne cum supraviețuiesc milioanele de uiguri, care în prezent sunt constrânși să trăiască în acele lagăre de reeducare în China de Est, numit și Turkistanul de Est.

Nury Turkel: Mulțumesc pentru invitație. Guvernul Chinei, începând din aprilie 2017, a creat o închisoare în aer liber pentru cei care nu au fost trimiși în lagăre. Însă potrivit unor surse credibile, guvernamentale, care sunt surse chineze, numărul estimat al oamenilor care se află în acea închisoare este de trei milioane, adică de patru ori mai mult decât locuitorii din Districtul Columbiei. Guvernul Chinei pedepsește în mod colectiv poporul uigur, deoarece guvernul chinez vede în identitatea uigură, în religia uigură, o amenințare la adresa securității naționale. Ei spun că au luat aceste măsuri pentru a întări stabilitatea socială și stabilitatea națională. Însă în zilele noastre nu trimiți în lagăre de concentrare oameni de știință, lideri religioși, atleți cunoscuți, mame și copii, studenți, fotbaliști, din motive de securitate națională.

Jennifer Wishon: Legat de Holocaustul evreilor, spunem să nu se repete niciodată, spunem că nu vom îngădui să se repete. Însă, din ce ne spuneți dumneavoastră, uigurii trec în prezent printr-o astfel de experiență.

Nury Turkel: Recent, Muzeul Holocaustului a recunoscut că în prezent ceea ce se întâmplă poporului uigur esto o crimă împotriva umanității. În 2020 oamenii nu ar trebui pedepsiți din cauza religiei lor, din cauza stilului lor de viață, din cauza soțului sau soției.

Jennifer Wishon: În baza legii privind politica drepturilor omului, în Regiunea Uigură s-a cerut aplicarea unor sancțiuni financiare, neacordarea de vize pentru oficialități din China responsabile pentru această faptă, monitorizarea de către Departamentul de Stat și de către FBI a situației. Sunt aceste măsuri eficiente?

Nury Turkel: În mod absolut. Pentru prima dată, un corp legislativ din lume, de-a lungul istoriei acestui grup etnic, a luat măsuri pentru apărarea drepturilor politice, economice, sociale și religioase ale uigurilor. În calitate de american, ca cetățean al Statelor Unite, cred că această măsură scoate la iveală tot ce este mai bun în țara mea.

Jennifer Wishon: Problema uigurilor ar trebui să îi îngrijoreze și pe creștini?

Nury Turkel: Din momentul în care această criză a ieșit la suprafață, avem parte de o susținere substanțială din partea comunităților creștine, din partea comunităților evreiești, însă ar trebui să ia atitudine și alte grupuri religioase. Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza practicării religiei sale. Acesta este un drept de la Dumnezeu. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să își practice religia. Este vorba și de protecția intimității. Nimeni nu are dreptul să se amestece în viața celor din jur în ce privește modul de rugăciune și de închinare.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 830, difuzată în iunie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri
Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: