EDITORIALE

Susținerea mea rămâne Domnul

,,…seara vine plânsul, iar dimineața, veselia.” (Psalmul 30:5)

Dragilor, cu pași repezi ne apropiem de sărbătoarea învierii Domnului Isus. Această sărbătoare ne amintește că suntem înconjurați și susținuți de mai mulți decât ni se pare și avem susținere mai mare decât am crezut. Este garanția Lui, confirmată!
Cred că fiecare ați experimentat momente de deznădejde, de dezorientare, de decepție. V-ați pus întrebări, ați vrut explicații, ele nu au venit la timpul vostru, dar la timpul Lui au venit… și pe altele poate încă le așteptăm. Ați plecat la culcare îngrijorați, v-ați pus capul pe pernă, seara, cu lacrimile în ochi, inimile frânte de durere și nu ați știut ce aduce ziua de mâine. Conștientizăm tot mai mult că pământul nu ne garantează nimic. Lumea nu are ce să ne ofere, decât un zâmbet fals și lacrimi multe. Societatea, mai ales în aceste vremuri, se agită și observăm o lipsă totală de încredere în Dumnezeu. Nici măcar nu se sinchisesc să apeleze la Dumnezeul cerului și al pământului… Ba mai mult, cine îndrăznește să apeleze este considerat ridicol și marginalizat cât de mult se poate. Da, așa este lumea cu toate strategiile ei efemere. Poate mulți v-ați încrezut în oameni, în cei mari, în rezolvarea problemelor de către ei… însă, dezamăgirea a venit proporțional cu încrederea în ei.
Perioada sărbătorilor înseamnă cel mai bun prilej de a îți reașeza gândirea, într-o direcție care garantează susținere, care nu dezămăgește. Poate niciodată nu ai încercat, la modul cel mai serios și practic, să-ți pui viitorul în mânile Lui și să nu te mai îngrijorezi de nimic. Ce ar putea să-ți facă omul? De ce să îți fie teamă de om? Dacă ești convins că Dumnezeu este cu tine, ce mai contează ce îți poate face unul care are viața așa de scurtă? Nu uita! El ridică și coboară! Dumnezeu iubește omul, dar niciodată nu a iubit faptele rele ale lui. Dumnezeu nu este străin de lacrimile tale! Dumnezeu îți cunoaște suferința, teama, îngrijorarea, știe că mai mult nu poți. El te iubește așa, cu limitele tale! El îți promite că niciodată nu te lasă!
Sărbătorile acestea aș dori să-ți fie garanția prezenței definitive a Domnului în viața ta! Să experimentezi dragostea Lui, nelimitată și cu atâta sacrifiu pentru tine! Dacă erai singurul pe acest pământ, El venea doar pentru tine! El te iubește, El te îngrijește și dacă a îngăduit aceste momente grele peste lume, înseamnă că nu ne-a uitat, dar ceva s-a întâmplat la noi. Poate am pus prea mult accent pe noi și mai puțin pe El. Ne-a interesat mai mult partea materială, în detrimentul celei spirituale. Poate biserica, a fost pentru noi locul la care ne-am dus de rușine sau că eram prea încărcați cu poveri și voiam să primim ceva în schimb… am fost consumatori ai programelor, dar mai puțin implicați. Nu știu ce lecție vei învăța din toată frământarea aceasta, dar dacă astăzi vine plânsul, aș dori ca acest plâns să fie unul de introspecție și să te decizi să te schimbi. El vrea schimbare! El ne vrea transformați! Doresc ca acest timp să fie unul pentru transformarea din temelii a tuturor credincioșilor, să fim oameni duhovnicești care să privim la Hristosul care merge la cruce pentru noi! El rămânul primul și ultimul în care merită să ne punem încrederea ! El te susține, privește la El!

Sorin Cigher, Sibiu
10 aprilie 2020

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura