EDITORIALE

PETRU HUȚUȚUI: SPĂLAȚI-VĂ!

Părea o glumă care până la urmă s-a îngroșat de-a binelea. Am ajuns aidoma leproșilor din era vechi-testamentară care, dacă erau descoperiți că sunt purtători de lepră, trebuiau să fie denunțați. Urma izolarea lor, indiferent de vârstă, condiție socială sau profesională, apoi li se recomanda să anunțe starea în care se aflau, strigând parola: „NECURAT, NECURAT, NECURAT”, iar cei care nu puteau striga, sunau dintr-un clopot pentru a li se recunoaște boala. Lepra arăta trăirea în absența curăției și era vindecată doar de Dumnezeu. Dar iată ce spune intelectualul apostl Pavel: “Din cauza acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării“ Coloseni‬ ‭3:6‬ ‭NTR).

‬ Atunci nu era preocupat nimeni să afle care este pacientul zero; preocuparea lor era să fie vindecați, nu să arate cu degetul. Fiindcă lepra era nevindecabilă, singura speranță era Dumnezeu și viața de rugăciune. Dar de ce oare noi, cei de astăzi, avem altă preocupare? De ce arătăm cu degetul spre China, Australia, Europa, Grecia sau America și spre “nelegiuirile lor”, uitând să ne uităm la noi, sub haina noastră, să ne vedem lepra? Poate nu știți că pentru noi cei de astăzi viața păcătoasă este asociată cu lepra de altădată și, tot ca atunci, numai Hristos o poate spăla cu sângele Lui. Sângele Lui spală gândirea, inima și orice faptă nedemnă. Iată garanția: “Dar dacă trăim în lumină așa cum El este în lumină, avem părtășie unii cu alții; iar sângele lui Isus, Fiul Său, ne curăță de orice păcat“ (1 Ioan‬ ‭1:7‬ ‭BVA).

‬ Acum când planeta noastră este izolată de ea însăși, mai rămâne autoevaluarea. Fiecare trebuie să admitem că puteam fi pacientul zero. Decidem schimbarea gândirii, modului de a trăi, de a ne comporta, de a relaționa cu oamenii, dar mai ales cu Dumnezeu. „Spălați-vă și curățați-vă! Îndepărtați faptele voastre rele din fața ochilor Mei! Nu mai faceți rău; ci învățați să faceți (ce este) bine! Urmăriți (să promovați) dreptatea; scăpați (de abuzuri) pe cel exploatat! Faceți dreptate orfanului și vorbiți în apărarea văduvei!” (Isaia‬ ‭1:16-17‬ ‭BVA).

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: