EDITORIALE

Devotional – Esecul nu este decisiv

Petru este un exemplu clasic de credincios care a eșuat, iar apoi s-a întors și s-a bucurat de un mare succes. Chiar înainte de răstignirea Domnului, el L-a negat pe Isus de trei ori (citiți relatarea din Marcu 14:66-72). Într-un moment în care a avut o mare oportunitate de a-L onora pe Hristos, cu adevărat, L-a negat. Însă, după înviere, Petru a avut o întâlnire față în față cu Isus, care i‑a suflat viață și putere pentru lucrarea Sa.

„După aceea Isus S-a mai arătat ucenicilor Săi la Marea Tiberiadei. Iată cum S-a arătat: Simon Petru, Toma, zis Geamăn, Natanael din Cana Galileii, fiii lui Zebedei şi alţi doi din ucenicii lui Isus erau împreună” (Ioan 21:1). Petru văzuse mormântul lui Isus gol, în urma învierii. Apoi L‑a văzut pe Isus trecând prin ziduri, a văzut cum Toma, cel care se îndoia, devenise Toma credinciosul, și a fost martor al lui Isus făcând multe alte semne (vezi Ioan 20). Întâlnirea lui Petru cu Isus s-a încheiat cu următoarele cuvinte: „Paște oile Mele!” (Ioan 21:17). El a fost iertat complet, restaurat și chemat să predice cu îndrăzneală.

Eșecul este o parte a vieții. Toată lumea îl experimentează, dar nu toată lumea se ridică după aceea. Amintiți-vă întotdeauna acest lucru: eșecul nu este definitiv până când nu ajungi să renunți. Patinatorul american, astăzi pensionar, medaliat la Jocurile Olimpice cu aur, Scott Hamilton, a avut o bună educație creștină, însă după propria mărturie, L-a lăsat pe Dumnezeu să Se retragă din viața lui. Ca răspuns la multă rugăciune, a avut loc o renaștere a credinței și o relație reînnoită cu Hristos. El vorbește despre eșec în acest fel: „Am calculat odată, de câte ori am căzut în timpul carierei mele patinaj. A fost de 41.600 de ori. Dar m-am ridicat de 41.600 de ori!” Exact acest lucru trebuie să facem cu toții atunci când vom cădea: să ne ridicăm!

David spune: „Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.” (Psalmul 37:23-24). Solomon spune: „Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire” (Proverbe 24:16).

Ca și credincios, Dumnezeu în mod constant, te vede ca fiind neprihănit – atât în zilele noastre bune, cât și în cele în care te împiedici. Cel mai important lucru este că sunteți născuți din nou în familia Sa și că aveți o relație de încredere în Tatăl vostru, care vă susține cu dragoste.

Tim Dilena a a fost pastor timp de 30 de ani în Detroit, iar apoi în NYC la Brooklyn Tabernacle. Pastorul Tim, împreună cu soția lui Cindy și cei 4 copii ai săi acum conduc biserica din Lafayette, LA.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: