EDITORIALE

Căsătoria

Apostolul Pavel, în epistola sa către biserica din Efes, a dat câteva repere importante pentru soți și soții. El a spus bărbaților: Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, (Efeseni 5:25), iar femeilor le-a spus: Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; (Efeseni 5:22).

Genul acesta de relație generează o căsnicie lipsită de tensiuni. Soțul ar trebui să fie gata să se sacrifice pentru binele soției. Dacă o iubește suficient de mult încât este gata să se sacrifice pentru ea așa cum a făcut Isus pentru Biserică, atunci și soția va fi gata să se supună conducerii soțului. Ea va ști că întotdeauna el urmărește binele ei și este mereu gata să pună interesele ei mai presus de ale lui. Mai mult decât atât, soția are abilitatea de a-l îndemna pe soțul ei să fie capul familiei și de a-și ocupa rolul de preot al casei. Ea trebuie să îl încurajeze pe soț să-L caute pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu să spună familiei ce trebuie să facă. Ea îl poate încuraja pe soț și, dacă-i este supusă, acesta va avea un simț al responsabilității care îl va determina să își asume rolul cuvenit.

Cel care insistă mereu asupra „drepturilor” își va distruge căsnicia. Dacă soțul îi spune soției: „Trebuie să mi te supui, căci așa spune Biblia”, nu face altceva decât să o îndepărteze. În același timp, soția care refuză să se supună soțului și i se împotrivește tot timpul, va face ca el să se teamă să-L urmeze pe Domnul. El se va gândi: „La ce folos să primesc un mesaj de la Domnul? Nu am parte decât de opoziție din partea soției, așa că mai bine îmi văd de căile mele, și ea de ale ei.” Astfel de atitudini vor separa cuplurile, pe când standardele lui Dumnezeu îi va apropia.

Soțul care încalcă legile lui Dumnezeu, pretinzând soției să facă la fel, își va pierde mandatul de autoritate. Dumnezeu nu a dat bărbatului mandatul de a încălca legea Sa, abuzându-și soția, implicându-se în tot felul de practici sexuale bizare, sau îndemnându-și soția să fure, să înșele sau chiar să bea. Însă atâta vreme cât soțul urmează mandatul Domnului, soția trebuie să se supună autorității lui, chiar dacă uneori poate nu e de acord cu anumite lucruri.

Standardul lui Dumnezeu este adevărat, însă în multe căsnicii, soția este mai capabilă decât soțul. Este regretabil, dar de multe ori o femeie cu abilități deosebite, se căsătorește cu un bărbat fără prea multe abilități. Această soție va trebui să reziste tentației de a-și domina soțul care, va lua uneori anumite decizii pe care ea le va considera greșite. În acest caz, va trebui să încerce cu tandrețe să îl convingă pe soțul ei că greșește, sau să se roage ca Dumnezeu să schimbe gândirea soțului. Din clipa în care s-a căsătorit, femeia și-a supus de bună voie soțului o parte din independența ei. Ea trebuie să se încreadă în Domnul că El va rezolva toate lucrurile. Dar dacă un soț îi cere soției să-L nege pe Dumnezeu, să se angajeze în practici sexuale perverse sau să comită un act care este împotriva legii lui Dumnezeu, soțul acesta și-a pierdut autoritatea.

Soția trebuie mai întâi să se supună lui Isus Hristos și să-L urmeze pe El.

Descarca in format PDF

Sursa: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/1959-casatoria?fbclid=IwAR29NQ4ASSO-_v1oMk2nnW6Qg0K269sP8UdFiCv7nAecRJWE9R678i6fu9o#ixzz5fO51EfET
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: