EDITORIALE

Ultimul UPDATE: Misiunea autorităților britanice a fost îndeplinită. Micuțul Alfie Evans a trecut la cele veșnice în această dimineață, la aproape cinci zile de când a fost deconectat de la aparate

ACTUALIZARE 28.04/10.00 Alfie Evans a murit la aproape cinci zile după ce a fost deconectat de la aparate, sfidând medicii care se așteptau ca bebelușul să trăiască doar câteva minute.

Anunțul a fost făcut de părinții bebelușului, decesul fiind constatat în jurul orei 2:30 (ora 4:30 la București) dimineața.

„Micul meu gladiator a lăsat scutul jos și și-a primit aripile. Te iubesc băiatul meu”, a scris tatăl copilașului pe facebook.

ACTUALIZARE 26.04/ 13:13 Micul Alfie Evans vrea să câștige lupta cu viața. Băiețelul a supraviețuit încă o noapte fără sprijinul aparatelor. Părinții lui au anunțat însă că renunță la bătălia legală, după ce, miercuri, recursul lor a fost respins de către judecătorii Curții de Apel. Prin urmare, cei doi britanici nu mai doresc să-l ducă pe Alfie la Roma, declarând că vor să-l ia acasă, anunță Daily Mail.

Părinții lui Alfie i-au vegheat somnul în timpul nopții și au postat filmulețe și fotografii ale lui Alfie dormind liniștit și chiar părând că la un moment dat a zâmbit.

Tom și Kate James urmau să se întâlnească cu medicii de la Alder Hey în dimineața aceasta pentru a discuta despre părăsirea spitalului din Liverpool. Tatăl băiatului crede că astfel, că fiul său ar putea supraviețui „luni, și chiar ani”.

„Timp de trei zile [de când a fost deconectat de la aparate] nu au existat probleme cu Alfie. Încă respiră singur și este puternic. Asistenta a venit în această dimineață și a rămas surprinsă, spunând că el dovedește acum că toată lumea s-a înșelat”, a spus tatăl lui Alfie.

„Nu este un miracol – este doar un diagnostic greșit. În timp ce stau lângă patul lui Alfie, în fiecare secundă, din fiecare zi, mă simt încurajat din ce în ce mai mult că va trăi pentru o perioadă de „n” de luni, eventual ani”, a adăugat Tom Evans.

ACTUALIZARE 23:00 Din păcate, recursul părinților a fost respins de către judecătorii Curții de Apel. Șansele legale pentru ca bătălia pentru viața micuțului Alfie să continue sunt aproape zero, scrie The Mirror. Părinții sunt distruși, deși copilul continuă să lupte pentru viață, la aproape 48 de ore de când a fost deconectat de la aparate.

ACTUALIZARE 16:29 Curtea de Apel a contactat familia micuțului Alfie pentru a-i informa că se poate face o audiere rapidă în cazul în care părinții doresc să facă recurs. Inițiativa a fost acceptată și procesul a început la ora 16:15 ora României.

O ambulanță aeriană stă pregătită la aeroport pentru a-l transporta pe micuț în Italia.

Alfie a continuat să trăiască și să lupte, chiar dacă doctorii l-au deconectat de la aparate și nu l-au mai hrănit timp de câteva ore.

Știrea inițială

Alfie Evans a venit pe lume la 9 mai 2016. S-a născut sănătos, mânca, dormea și lua în greutate ca orice bebeluș. După un timp, au apărut problemele: nu putea să susțină privirea părinților mai mult de 20 de secunde, strângea mânuțele în pumn, mișca dezordonat brațele, mâinile și picioarele. Medicul lui pediatru a spus că Alfie ar avea întârzieri de dezvoltare.

În decembrie 2016, băiețelul a fost internat, pentru o banală bronșită, la Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool. Acolo a început să facă crize de epilepsie și a intrat în comă, fiind conectat la aparate. Șansele de supraviețuire erau mici, iar Alfie a fost botezat în sala de reanimare. Și a continuat să trăiască.

Medicii le-au spus părinților că Alfie suferă de o maladie neurologică gravă, imposibil de diagnosticat, și că cel mai bine ar fi să-l deconecteze de la aparate. Dar părinții au refuzat. Pentru că, deși nu poate să se miște sau să comunice, Alfie deschide ochii, atunci când aude vocile părinților lui.

https://m.activenews.ro/externe/Ultimul-UPDATE-Misiunea-autoritatilor-britanice-a-fost-indeplinita.-Micutul-Alfie-Evans-a-trecut-la-cele-vesnice-in-aceasta-dimineata-la-aproape-cinci-zile-de-cand-a-fost-deconectat-de-la-aparate-150490

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: