EDITORIALE

Soți necredincioși

Dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. Și dacă o femeie are un bărbat necredincios, și voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei (1 Corinteni 7:12-13). 

Jug nepotrivit

Odată, la o urgență, un bătrân fermier a prins împreună la plug un măgar și un bou. Când cineva l-a întrebat cum a funcționat, fermierul a spus: „Păi, ar fi fost mai bine ca terenul să fie rotund și nu pătrat, pentru că sigur am petrecut majoritatea timpului învârtindu-ne în cercuri.” 

Printre legile date de Dumnezeu lui Israel în Vechiul Testament se interzice prinderea la jug a două animale diferite. Dumnezeu a știut că puterea animalelor diferă și face prinderea nepotrivită și dificilă. Apostolul Pavel folosește acest exemplu când vorbește de căsătorie. „Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14).

Dumnezeu dorește ca soțul și soția să creadă împreună în mântuirea prin Isus Hristos. Dacă ești un credincios care este prins la o căsătorie cu un soț (soție) necredincios(oasă), știi cât de inutil / zadarnic este să tot mergi în cercuri.

Deci ce pot face?

Da, acest lucru este bine de știut înainte de căsătorie, poți spune, dar dacă un credincios cu bună știință se căsătorește cu un necredincios sau ei sunt căsătoriți ca și necredincioși și unul din soți se întoarce la Domnul? Păi, două lucruri sunt sigure. Mai întâi, jugul nepotrivit nu pune sub nici o formă, deoparte legământul căsătoriei lor. Un legământ este un schimb de jurăminte / promisiuni care pot fi revocate numai dacă legământul este rupt dincolo de a mai putea fi reparat.

Sursa:  https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/1964-soti-necredinciosi#ixzz5b3zMr84g 
Follow us:
 @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: