ANUNTURI

Trei sfaturi ajutătoare pentru cei care se luptă cu citirea regulată a Bibliei

În primul articol din această serie am oferit câteva motive pentru care creștinii ar trebui să citească Biblia cel puțin patru zile în fiecare săptămână. Al doilea articol a explicat de ce citirea regulată a Bibliei este o provocare pentru mulți. Vă redau mai jos un sumar al lucrurilor discutate:

  • Noi am devenit condiționați în a citi Biblia în fugă. Biblia nu a fost scrisă spre a fi citită în acest mod.

 

 • Biblia poate fi o provocare pentru a fi citită, chiar și pentru cititorii pasionați care înțeleg vremurile și culturile în care a fost scrisă Biblia
 • Părți ale Bibliei pot fi plictisitoare; mulți cititori se împotmolesc în acele părți
 • Cea mai populară versiune a Bibliei în limba engleză, King James Version, folosește termeni arhaici care fac din anumite pasaje să fie dificil de înțeles
 • Părțile familiare ale Bibliei pot deveni perimate, ceea ce ne conduce spre o stare de a le trece cu vederea atunci când ne confruntăm cu ele.

 


Cu câțiva ani în urmă am fost la o întâlnire CLC (Christian Leadership Concepts – Concepte de Conducere Creștină), un program destul de provocator, de o durată de doi ani, pentru grupe mici de bărbați care doreau să meargă mai profund în credința lor. CLC punea accentul pe importanța aspectului de a avea un timp zilnic de liniște cu Dumnezeu, ceea ce era ceva ce eu nu făcusem niciodată. Mai jos sunt trei lucruri pe care le-am învățat și care ar trebui să vă ajute în timpul vostru de liniște spre a putea avea un timp mai regulat în Cuvântul lui Dumnezeu.

1. Nu merge singur.
CLC nu a fost singura organizație care să mă provoace să petrec timp în citirea Bibliei în fiecare zi. Cam la fiecare biserică la care am fost mi s-a recomandat să am un timp zilnic de liniște/meditație. Aceiași recomandare am primit-o la alte conferințe creștine, la evenimentele cu tinerii, și în multe cărți creștine pe care le-am citit. Doar că nu am fost consistent până ce nu am ajuns să fiu într-un grup CLC. Aceasta pentru că CLC nu doar că lansa o provocare, ci mă și înconjura cu un grup de oameni care mă ajutau să ating această provocare.

Nu ai nevoie de o echipă mare. Dacă ești precum mine, atunci cu siguranță că mai ai nevoie de o altă persoană care să fie partener cu tine în această cutezare – și aventură – de a citi Cuvântul lui Dumnezeu în mod regulat. A avea unul sau mai mulți parteneri în citirea Bibliei îți oferă beneficii precum cele de mai jos:

 • Interacțiune: A auzi idei de la alții și a-ți exprima gândurile în cuvinte poate ajuta pe oricine din cadrul grupului să înțeleagă pasajele provocatoare și să aplice mai mult Cuvântul lui Dumnezeu la viața de zi cu zi.
 • Responsabilitate: Tu și partenerii tăi din acest grup vă ajutați reciproc să rămâneți în grafic cu citirea regulată a Bibliei.
 • Suport: Membrii de echipă sunt cei cărora le pasă mai mult decât doar de a realiza un țel. Lor le pasă de fiecare membru al echipei și se vor dedica să ofere suport continuu, însoțit de rugăciune.

2. Încearcă un plan de citire a Bibliei.
Dacă vrei să te înscrii în provocarea de a citi Noul Testament sau întreaga Bibliei, atunci ar trebui să ai un plan de citire. Există o mulțime de planuri gratuite. Mai jos sunt câteva exemple preluate de la Ligonier Ministries:

 • Planul de citire a Bibliei pentru 5 zile: Biblia într-un an, cu citire în cinci zile pe săptămână
 • Plan de citire a Bibliei pentru 52 de săptămâni: Biblia într-un an, fiecare zi din săptămână se concentrează pe un gen diferit: Epistole, Legea, Istoria, Psalmii, Poezia, Profeția și Evangheliile.
 • Citirea de patru ori pe zi a Bibliei: Biblia într-un an, cu citirea ei de patru ori pe zi, începând în Geneza, Psalmi, Matei și Faptele Apostolilor.
 • Plan de citire a Bibliei cu cartea lunii: Biblia într-un an, cu completarea citirii anumitor cărți în fiecare lună.
 • Plan de citire a Bibliei cu câte un capitol pe zi: Biblia în trei ani, un capitol pe zi.
 • Planul Noul Testament 5x5x5: Citirea Noului Testament într-un an, citind de luni până vineri.

Un plan de citire oferă structură, țeluri și pietre de hotar, care te vor ajuta să stai în grafic cu citirea Noului Testament sau a întregii Biblii. Ceea ce nu oferă un plan de citire, totuși, este intuiție cu privire la ceea ce citești. Dacă vrei să ai o astfel de perspicacitate, recomand canalul de YouTube Biblie Project. Pentru fiecare carte a Bibliei, canalul acesta oferă una sau mai multe videoclipuri de citire a Bibliei. Fiecare dintre ele este un film animat care oferă un sumar al cărții (sau porțiuni ale ei) cu informații neprețuite despre autor, contextul în care a fost scris, structura cărții și tema sau temele sale, elementele cheie și trăsăturile principale.

3. Găsește un devoțional care funcționează pentru tine.

citeste mai mult: https://crestinismtrait.blogspot.com/2018/11/trei-sfaturi-ajutatoare-pentru-cei-care.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: