ANUNTURIStiri

Timişoara: Ecouri Marşul Învierii (video)

Sute de oameni şi-au dat întâlnire în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara. Înainte de a porni în marş, pe traseul primărie – bd. Mihai Viteazu – zona Pieţei Bălcescu, credincioşii au spus rugăciuni, iar copiii au cântat imnuri religioase

Pe traseu, mulţimea de credincioşi s-a oprit la Primăria Timişoara, unde au fost primiţi de viceprimarul Adrian Orza.Tot mai mulţi credincioşi s-au alăturat marşului. Până la final, coloana a adunat cateva sute  de oameni. Majoritatea, tineri  sursa: analog tv

La fiecare institutie, liderii crestini din Timisoara au citit texte biblice si au spus rugaciuni de multumire si binecuvantare.

Sa ne rugam la Domnul sa ne dea credinta si intelepciune si sa ne binecuvanteze pe noi, toti, timisoreni, romani si crestini de pretutindeni“, a fost mesajul unuia dintre liderii religiosi care le-au vorbit timisorenilor prezenti la punctul de pornire al marsului, Catedrala Metropolitana.

Timisoara trebuie sa fie unita, asa cum intotdeauna a fost, in religie si in multiculturalitate. Suntem aici credinciosi din culte diferite si trebuie sa ne respectam asa cum am facut-o intotdeauna pana acum. De aceea Timisoara este un loc al diversitatii si al unei comunitati unite“, a fost mesajul lui Marius Dugulescu, vicepresedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati nationale din Camera Deputatilor.

Iar pentru ca intreg momentul sa fie marcat intr-un mod cat mai festiv, fanfarele reunite ale mai multor biserici au intonat imnuri dedicate acestui eveniment. http://www.opiniatimisoarei.ro

FOTO:  Virgil Simonescu

Timişoara este o zonă unică în ţară, din punctul de vedere al bunei convieţuiri dintre numeroasele etnii şi confesiuni religioase. Acest spirit al unităţii iese la iveală, de 21 de ani. În cea de-a doua zi de Paşti, în capitala Banatului are loc, an de an, Marşul Învierii, la care participă reprezentanţi ai tutoror confesiunilor şi bisericilor din Timişoara. Întâlnirea a avut loc, ieri, după amiază, în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-au adunat câteva sute de persoane.

Enoriaşii, aparţinătoari ai bisericilor ortodoxe, romano-catolice, greco-catolice, penticostali, baptişti şi evanghelişti s-au oprit în faţa Primăriei, unde viceprimarul Adrian Orza a ţinut să sublinieze coloratura comunităţii timişorene.
Este un exemplu de ecumenie ceea ce se întâmplă la Timişoara. An de an, zi de zi, aici trăiesc în pace diverse credinţe şi etnii. Acesta este sâmburele spiritului cu care trebuie să ne mândrim. Acesta trebuie să dăinuie peste veacuri”, a declarat Orza.

sursa: http://www.adevarul.ro

articol postat pe > timisoaraevanghelica.wordpress.com

MWS/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: