ANUNTURI

Mii de israelieni și evrei din întreaga lume, cât și creștini, merg în piața de la Zidul Plângerii pentru a lua parte la o tradiție biblică antică

Mii de israelieni și evrei din întreaga lume, cât și creștini, merg în piața de la Zidul Plângerii pentru a lua parte la o tradiție biblică antică. Se numește ”Birkat ha-Kohanim”, adică ”binecuvântarea preoțească”.
„Dacă sunteți un om al credinței, știți că acele binecuvântări au puteri supranaturale, mai ales când sunt așa de mulți din poporul Israel și dintre preoți la un loc.”
În cartea Numeri, Dumnezeu le poruncește lui Moise și lui Aaron să-i binecuvânteze pe copiii lui Israel. „Domnul să te binecuvânteze și să te păzească, să facă să lumineze Fața Lui peste tine și să se îndure de tine. Domnul să-Și înalțe Fața peste tine și să-ți dea pacea.”
Binecuvântarea aronică e parte a rugăciunilor zilnice din Israel, însă, în timpul Sărbătorii Corturilor, evreii vin din toată lumea la Zidul Plângerii pentru a oferi și a primi această binecuvântare antică.
Evreii care se crede că sunt din linia preoțească vin să binecuvânteze poporul Israel.
„E o onoare pentru mine, fiindcă sunt Cohen, adică preot, și voi oferi binecuvântări. Aici, la Zidul Plângerii se rostește binecuvântarea, iar eu eram acolo și îmi binecuvântam unul din copii.”
Cu cât sunt mai mulți care vin să binecuvânteze și să fie binecuvântați, cu atât mai bine.
„Fiindcă eu cred în Dumnezeu.E important. Se roagă pentru evreii din toată lumea, pentru pace și e tare bine.”
„Poporul evreu vine pentru a primi binecuvântarea preoțească cu ocazia Sărbătorii Corturilor, ne rugăm și sperăm că rugăciunile noastre vor ajunge la cer.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 248 – octombrie 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: