Reclame
ULTIMELE STIRI

Evanghelicilor din Italia li se închid bisericile


Din 2014, 27 de locale de cult au fost închise, ceea ce afectează aproximativ 40 de comunități creștine. Unii „și-au cumpărat localul pe credit, remodelându-l și acum nu îl pot folosi”, spune pastorul Daniel Magnin.

Creștinii evanghelici din nordul Italiei sunt nevoiți să găsească soluții la situația în care se află, datorită închiderii locașurilor de cult de către autoritățile locale. În ultimii trei ani au fost închise 27 de astfel de locale în regiunea Lombardia, lucru ce afectează aproximativ 40 de comunități creștine, deoarece în unele cazuri, aceste localuri erau folosite de mai multe biserici. Motivul pentru care este luată o măsură atât de drastică este lipsa autorizațiilor de funcționare.

„Nu există o piață a locașurilor de cult, adică a celor ce au o destinație adecvată, așa cum pretinde legea. Unele comunități ce au rămas fără local se adună în case familiare, dar multe din acestea s-au desființat pur și simplu”, a comentat site-ului Protestante Digital, Daniel Magnin, pastor în Biserica Nuovo Giorno din Monza.

Fiecare comunitate creștină nouă închiriază pentru adunare un salon ce este destinat afacerilor, cum ar fi un restaurant sau hală industrială. Dacă destinația inițială a localului nu este de „local de cult”, cu toate că biserica l-a cumpărat, poate să fie închis în orice moment. „Au existat cazuri în care biserica a cumpărat un local pe credit, au făcut renovările necesare pentru a-l adapta situației și acum nu-l pot folosi, deși continuă să plătească ratele. Este strigător la cer pentru că au pierdut tot ce au investit”, semnalează pastorul.

Ce spune legea

Citeste mai mult: http://benidradici.com/evanghelicilor-din-italia-li-se-inchid-bisericile1/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (19059 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: