Reclame
ULTIMELE STIRI

Rugul Aprins Ponoară – 3-7 august 2017 – reportaj Alfa Omega TV


Întâlnirea de rugăciune pe munte, Rugul Aprins de la Ponoară, județul Bihor, a ajuns anul acesta la cea de-a 13-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat timp de 5 zile, începând cu 3 august, și a reunit mii de participanți din România și din străinătate. Credincioșii din diferite confesiuni au ascultat mesaje din Scriptură și au beneficiat de rugăciuni de vindecare fizică și emoțională.
La invitația inițiatorilor acestei întâlniri de rugăciune de la Ponoară, organizația interconfesională Rugul Aprins, au răspuns slujitori ai Cuvântului lui Dumnezeu din România, din diaspora, misionari din Nigeria și Italia, alături de formații de laudă și închinare.
Suntem la a 13-a ediție „Rugul Aprins” la Ponoară, care a luat ființă după înștiințările date de Domnul prin Duhul Sfânt. Sunt zeci de ani de când m-am întors la Domnul, de fapt sunt 64 de ani și am urmărit totul în biserici și peste tot pe unde am fost. Am observat că oamenii, de altfel, au nevoie de Isus Hristos. Citind în Sfânta Scriptură, am constatat că în jertfa lui Isus Hristos există soluții pentru orice problemă și pentru orice om. Când am observat acest lucru, m-am întrebat ce e de făcut. M-am întrebat dacă era mai bine să îi punem pe oameni într-o relație și într-o colaborare, sau era mai bine să găsească unde e sursa lor de rezolvare la problemele cu care se confruntă. Am aflat că acest lucru se poate întâmpla prin rugăciunea către Isus Hristos. A declarat Ioan Caba, organizator „Asociația Creștină Interconfesională Rugul Aprins”.

Ce am observat în fiecare an, e faptul că Dumnezeu lucrează în continuitate. Ce începe în ziua de joi seara până luni, merge progresiv. Dacă nu ești implicat zi de zi, sunt anumite discrepanțe și pierderi pe care nu le poți câștiga, dacă nu stai aici in fiecare zi. Ideea asta de continuitate am văzut-o și parcă tot se ridică, tot se ridică. Sincer, oamenii pe care noi îi chemăm ca și invitați, eu cred că se roagă Domnului. De asemenea, avem un grup de rugăciune care ne susține cu 21 de zile de post și rugăciune, înaintea acestui eveniment. A spus Florin Dan, organizator „Asociația Creștină Interconfesională Rugul Aprins”.
Mesajele transmise s-au axat pe nevoia de pocăință, schimbarea stilului de viață, puterea Cuvântului lui Dumnezeu de a produce transformare. De asemenea, s-a vorbit despre iertare și unitate între creștini, indiferent de confesiune.
Mircea Roșca, fost parlamentar, a adus în atenție provocările cu care se confruntă familia și biserica în context european, subliniind importanța rugăciunii pentru promovarea valorilor creștine în sfera politică.
Unul dintre cele mai importante mesaje la această a 13-a ediție a Rugului Aprins de la Ponoară a fost adus de pastorul Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. El a vorbit despre familia creștină și despre nevoia ca familia să trăiască în ascultare de Dumnezeu.
În întâlnirile care au avut loc pe parcursul celor 5 zile la Rugul Aprins slujitorii Cuvântului lui Dumnezeu s-au rugat pentru cei prezenți: pentru vindecare, eliberare și restaurare. S-au făcut rugăciuni specifice pentru adolescenți și copii, familii, tineri căsătoriți și pentru mame.
Ultima zi a fost rezervată, ca de fiecare dată, mărturisirilor și mulțumirilor la adresa lui Dumnezeu.
Suntem mulțumitori Domnului că s-a implicat în foarte multe domenii. Pentru mine a fost un an în care am văzut, ca și în anii trecuți, faptul că Dumnezeu a lucrat pe mai multe paliere. În dreptul copiilor am văzut mărturii de acest gen. Știu că foarte mulți vin pentru vindecări și ce mi se pare mie frumos legat de vindecare e faptul că oamenii, cu minunile pe care le experimentează aici, ar trebui să aibă un impact puternic în zona din care vin. A spus Florin Dan, organizator „Asociația Creștină Interconfesională Rugul Aprins”
Am văzut oameni care au ridicat mâinile și au spus: „Vreau atunci când mă duc acasă, să declar domnia lui Isus Hristos și să cred că va fi trezire în localitatea mea!” Cred că, în mod deosebit, Dumnezeu a aprins o flacără a trezirii, ce va cuprinde întreaga țară. Cred că vom vedea în perioada următoare, lucruri extraordinare. Vom vedea gloria lui Dumnezeu coborându-se, cu oamenii care au plecat de aici. Biserica lui Hristos este formată din noi, din oameni. Ne așteptăm la lucruri minunate și în următoarele ediții ale „Rugului Aprins”, dar cred că până atunci vom vedea semne minunate ale trezirii și ale lucrării în țara noastră. A mărturisit Samuel Caba, organizator „Asociația Creștină Interconfesională Rugul Aprins”.
Stire produsa de Alfa Omega TV si difuzata in emisiunea Mapamond crestin 682 – august 2017.

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (19065 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: