EDITORIALE

Tony Berbece: Sunt sau nu toate păcatele egale?

Aud des expresia că toate păcatele sunt egale și că cei care se inflamează așa de tare când aud de pedofilie, incest, curvie, homosexualitate, transgendarism, viol și tot ce înseamnă păcate de natură sexuală ar fi ipocriți pentru că nu se inflamează la fel de tare și când aud de furt, de minciună, de bârfă și de altele. Da, din capul locului toate păcatele de la cel mai mic până la cel mai mare te duc în iad dacă nu te lași de ele și nu ceri iertarea lui Hristos, dar totuși haideți să realizăm ceva.
Sunt anumite păcate care arată starea de degradare morală a unui om. Adică dacă copilul meu mă minte eu mă întristez și îi țin o morală zdravănă explicându-i de ce nu e bine să minți, dar nu mai pot spune că doar m-am supărat pe el când fiind plin de furie i-a scos dinții unui coleg deoarece i-a dat vreo 30 de pumni, dând dovadă de o sălbăticie ieșită din comun. Atunci realizez că al meu copil are o gravă problemă în a se autocontrola. Supărarea se transformă aproape în panică, iar măsurile pe care le iau cu privire la el sunt diferite.
Lipsa de înfrâncare în ceea ce privește minciuna îl poate conduce pe om și spre alte eșecuri morale, omul depășește zilnic praguri de degradare dacă nu veghează. De aceea consider că nu te-ai născut pedofil sau cu orice altă înclinație sexuală nefirească, ci ai ajuns acolo printr-o degradare morală treptată, începută poate chiar din pruncie de aceea ai impresia că te-ai născut așa. Faptul că te duc gândurile și instinctele carnale spre astfel de fapte îmi spune că ai ajuns într-o prăpastie destul de adâncă, dar cu Hristos nu e imposibil de ieșit din ea.
Și societatea judecă diferit păcatele. De exemplu pentru furtul unei găini primești o pedeapsă și pentu un viol altă pedeapsă. Vreți să știți de ce se inflamează așa de tare societatea când e vorba de păcatele sexuale? Pentru că acestea sunt ca un tăvălug, unde vorbești despre unul pot fi și altele. Unde vorbești despre o deviație sexuală, logic că te duce mintea că pot exista și altele acolo.
Biblia ne spune des despre degradarea morală a unora dincolo de care nu a mai existat scăpare, mai ușor poți primi și accepta reabilitarea când ai pofte doar la nivelul minții și alta este când deja te-ai aruncat cu foame cu întreaga ta ființă în păcat. Hristos te poate scoate din orice prăpastie și din orice degradare morală, dar nu te poți baza pe controlul ființei tale scăpate de sub control.
Un alt exemplu care ne dovedesc trepte diferite de degradare este urmatorul. Petru s-a lepădat de Hristos dintr-o frică venită pe nepusă masă, iar Iuda s-a lepădat printr-o trădare premeditată și profund perfidă. Petru s-a lepădat subit din slăbiciunea firii, deși ar fi vrut să moară cu Hristos, iar Iuda a premeditat lepădarea pentru o sumă de nimic. Unul s-a pocăit, iar altul și-a pus ștreangul de gât. Înțelegeți diferența? Amândoi ar fi putut să fie reabilitați, dar Iuda și-a scăpat total ființa de sub control deși a fost avertizat chiar de Hristos.
Însuși Mântuitorul vorbește despre grade diferite de degradare punând necredința evreilor deasupra imoralității Sodomei și Gomorei, deoarece evreii au văzut și auzit însăși puterea Fiului lui Dumnezeu și nu s-au pocăit. Consider că păcatul nostru ca popor, dacă nu ne pocăim, va fi de asemenea peste cel al Sodomei și Gomorei, pentru că și noi avem cuvintele și faptele lui Hristos și dovezi ale puterii și exisistenței Lui printre noi cât și dovezi ale judecății Lui chiar pe pământ. Sodoma și Gomora nu aveau alte “Sodome și Gomore”, care să le spună că riscă judecata lui Dumnezeu, dar noi avem.
Așadar, dorința și sfatul meu este de a te feri de orice păcat, fugi de poftele tinereții și nu te baza că undeva te vei putea opri din alergarea ta spre spurcăciuni. Biblia ne cheamă din tinerețe la o viață curată spunându-ne contrar societății că la bătrânețe riști să fii prea ursuz și de neînduplecat față de har. Astăzi decide să spui nu oricărui păcat, iar Hristos va ocroti cărările neprihănirii tale. Cred că România va cunoaște o trezire, dar fără regretarea și lepădarea păcatelor nu vom putea pune “vin nou în burdufuri vechi”.
Doamne ajută!
Tony Berbece

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura