ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Generatia mea, generatia pierduta

Privesc in jur si nu realizez unde s-a gresit incat omenirea a ajuns in acest stadiu…intr-un stadiu terminal.

Privesc la generatia mea si ma apuca groaza, lucruri care pentru multi dintre tineri au devenit normale sunt atat de nepotrivite cu statutul lor de copii crescuti intr-o biserica. Robiti de pacat isi gasesc placerea in locurile cele mai mizere si lumesti. Vocabularul lor a pierdut de mult limita bunului simt intre ei exista cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite.

“Pace si dragoste frateasca” cine a mai auzit de ea printre ei? Exista doar duh de cearta, rautate si jigniri. Generatia mea nu se mai intalneste pentru o seara de rugaciune, se intalneste pentru a si povesti aventurile, pentru a batjocori pe altii, pentru a rade la glume proaste, pe scurt pentru toate destrabalarile acestei lumi.

Nu mai sunt multumiti de nimic: vreau haine tot mai scumpe si extravagante, telefoane tot mai performante, tanjesc dupa cele mai noi masini, vor sa fie cei mai frumosi in exterior, sa expuna tot ceea ce au, biserica a devenit pentru ei un loc de defilare, nu mai este un locas de inchinare.

Dar sufletele lor??? Niciunul nu se gandeste ca maine poate va muri, dar totusi maine multi nu vom mai fii. Bunatatea , sensibilitatea, modestia si adevaratele frumuseti ce vin din interior sunt neapreciate!!! Ceea ce are cu adevarat importanta este acoperit de lucrurile ce duc la pierzare…

--

Multi dorm in intunericul acestei lumi, dar noi dormim in lumina! Rusine sa ne fie!!!! Dormim pe bancile bisericii, dormim la ora de rugaciune, dormim la studiu biblic, dormim in timpul predicilor, dormim chiar si la evanghelizare. Cum ar putea Isus sa patrunda in inimile noastre???

Nu sunt prea dura, vad doar realitatea care imi provoaca o nemarginita durere. Rugati-va pentru treziri in randul generatiei mele … generatia pierduta. Avem nevoie de Dumnezeu, AZI MAI MULT CA ORICAND!!!!

Trimite si altora linkul acestui articol:

--

Editorial scris de Muresan Ema…® www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Muresan Ema

Crestin Total recomanda :

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.clcromania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro www.hainecrestine.blogspot.com

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

13 Comments

  1. Surioara mea Ema…tinerii nu dorm pe banci la ora de rugaciune…pentru ca nici macar nu sunt in biserica…nu vezi ca la ora de rugaciune cei care se inghesuie sa vina primii sunt batranii…si ma gandesec la profunzimea cantarii: BATRANII NOSTRII DE PE VREMURI, PE SUB PAMANT ALTAR ZIDEAU, SI PE FURIS LA MIEZUL NOPTII, VENEAU SI.ACOLO SE-NCHINAU….

    Iar noi generatia de azi…tinerii de azi…suntem responsabili de viata ce o traim daca nu o traim pentru Domnul!!!! Este o vreme de HAR si cu atat mai mult vom da socoteala in fata Domnului pentru nepasare si pentru placerile de o clipa a lumii!!!

    DOAMNE TREZESTE-NE DIN NOU, DOAMNE ASTAZI CAND OGOARELE SUNT GATA DE RECOLTA, AJUTA-NE SA STAM LA DISPOZITIA TA MAI MULT CA ORICAND!!!!

  2. Ai dreptate in ceea ce priveste tinerii din ziua de azi. Trezirea incepe cu fiecare dintre noi. Trezire pentru rugaciune si apropiere de D-zeu, indiferent de varsta ce-o avem. Doamne ajuta-ne pe toti!

  3. Se sting candele rand pe rand si nimeni nu poate interveni la reaprinderea lor,caci cine isi da uleiul celor care si l-au irosit pe lucruri de nimic si vor sa il iroseasca in continuare ,de vina nu sunt tineri de azi ,vina este a parintilor ,tineri de azi nu stiu ce este nuiaua si refuzarea poftelor, multi parinti si-au trimes copii in iad implinindule dorintele le-au dat bani si l-au cumparat masini la 18 ani au facut accident si au murit si cate si mai cate ,dar cel mai trist este ca nu ii mai putem controla mint si se prefac in fata noastra ,in biserici, pe strada, in case viata lor este minciuna si ei se cred buni si pocaiti daca merg la biserica ,stiti cati tineri s-au stricat mergand la biserica? o multime, acolo este locul lor de destrabalare mai ales in tabere si la programele de tineret si unde isi pot etala formele trupului prin vestimentatia foarte sumara ,pe telefoanele mob.cat cheltuiesc parinti pe facturi , si ca sa mearga un tanar sub 18 ani la biserica e o cheltuiala majora ,acolo numai bani le trebuie, bisericile de azi sunt un mijloc de distrugere in masa a tinerilor, nu de corectare sau de sfintire !!!!!cu bani aceia ar putea hranii o multime de copii ai strazii,bolnavi,handicapati .PARINTII SUNT DE VINA 90% si pastorii 10 % copii si tinerii cad nevinovati in cursele lor ,cei pana la 18 ani. Domnul Isus si-a ales un numar de tineri si copii de care se ingrijeste personal ,dar multi nu sunt in biserici ,ci in orfelinate,spitale de handicapati, biserici rurale,saracii.aceia sunt copii Domnului cu adevarat, restul sunt iluzionisti se hranesc cu iluzii desarte si se cred mantuiti.Dumnezeu sa aiba mila de ei si de noi toti.
    1 Tes.2:10-16.Din pricina lor neamurile ne vorbesc de rau si nu ne cred pe noi cei pocaiti.(parerea mea)

  4. ai mare dreptate. Situatia critica in care ne aflam cred ca se datoreaza faptului ca am facut din slobozenia (libertatea) oferita de Dumnezeu, o haina a rautatii.

    o maxima spune asa :

    ” Prigoana crestinismului naste credinciosi autentici in timp ce libertatea crestinismului constituie gangrena acestuia .”

    (sunt colega ta de suferinta sufleteasca la „vizionarea ” acestei imagini a Bisericii contemporane )

  5. Nu stiu care e generatia din care faci tu parte ca tanara, dar am senzatia ciudata ca este aceeasi cu a mea. Nu vreau sa apar ca fiind undeva deasupra uitandu’ma la cei de langa mine si criticandu’i. Nu sunt mai bun ca ei nici pe departe si daca ceva este schimbat in mine este doar lucrarii inexplicabile a lui Dumnezeu.

    Simt insa cateodata ca suntem toti pe acelasi front si suntem toti loviti de acelasi inamic insa numai putini se ocupa cu a se apara, cu a rezista, cu a riposta. Am ajuns incet incet sa ne asemanam din ce in ce mai mult cu cei care nu sunt din biserica, pentru „a’i evangheliza“ pentru „a’i aduce la Domnul“. Multi ani de zile cand nu aveam nimic de a face cu biserica (in afara de faptul ca eram acolo pe o banca in fiecare duminica) am incercat sa demonstrez colegilor si prietenilor ca noi, pocaitii nu suntem chiar asa de diferiti, ca noi nu suntem chiar asa de ciudati pe cum se pare si se spune. Imi pare rau de asta, pentru ca Domnul tocmai la acest lucru ne cheama: sa fim altfel, sa fim contra-curentului, sa fim diferiti de restul lumii.

    Acum insa cand mi’am dat seama intr’un final de greseala mea, lucrurile se schimba in biserica. Incepem sa predicam tinerilor „cum sa isi faca o prietena dupa voia Domnului“. Incepem sa ii invatam „sa nu treaca de anumite limite“. Incepem sa le spunem ca se poate si cu un standard mai scazut decat cel din Biblie. Le spunem ca relatiile apropiate dintre baieti si fete, prieteniile, nu au suport biblic, dar azi nu se mai poate altfel, deci trebuie sa invatam cum sa facem si lucrul asta.

    Majoritatea tinerilor care ar trebui sa reprezinte viitorul bisericii sunt deja corupti de pacat si mai mult de atat, nu li se spune nimic, ba din contra, li se sopteste ca „e in regula asa“ ca e normal sa fii „crestin contemporan liber“.

    Majoritatea familiilor care ar trebui sa fie la baza societatii sunt deja corupte de constiinte incarcate si amortite de pacat, de obiceiuri stricate dobandite in adolescenta si carate in viata de cuplu. Parintii nu mai pot avea autoritate pentru ca si ei la randul lor au facut in ascuns sau in public aceleasi lucruri, si nici macar nu le’a trecut prin gand vreodata sa le aduca la lumina si sa incerce sa le repare, in masura in care se mai poate. Toti cred ca timpul sterge tot…

    Majoritatea batranilor pleaca tacuti dintre noi, unul cate unul, fiecare la randul cetei lui. Nimeni nu mai are cine sa ne atraga atentia, sa ne invete, sa ne mustre, sa ne corecteze… Nimeni nu poate sa ne mai spuna cum a facut el cand era tanar, cum a invins el ispitele si cum a castigat el luptele personale.

    Standardul pus de Dumnezeu acum mii de ani nu mai este bun, pentru ca e prea greu si prea ciudat sa i te conformezi.

    Si nu o spun ca pe o teorie, o spun ca pe o experienta personala de zi cu zi. Domnul sa ne dea putere sa luptam.

  6. In timpe ce citeam ce ati scris fratiorii si surioarele mele…ma gandeam ce bine se potriveste aceasta cantarea cu articolul si cu GENERATIA NOASTRA….

    http://www.youtube.com/watch?v=kA7Gz3-ljk4

    Dumnezeu sa ne ajutea sa ne bucuram tineretea numai in EL…AMIN AMIN AMIN!!!!

  7. În fiecare zi ne gândim cum să fim cei mai tari , mai frumoşi , cei mai deştepţi sau cei mai bogaţi , iar Domnu nostru ne-a spus aşa de clar “…ce este înălţat între oameni, este o urîciune înaintea lui Dumnezeu. ” Luca 16:15 . Şi apostolul Pavel în Romani 12:16 ”Aveţi aceleaşi simţiminte unii faţă de alţii. Nu umblaţi după lucrurile înalte, ci rămâneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi.” Atunci când lumina devine întuneric şi cei care trebuiau sa arate lumii cum traiesc copii lui Dumnezeu umblă numai după înălţare şi nimeni nu mai vrea să audă de smerenie , începem să înţelegem de ce se întreba Domnul ” Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ? ” Luca 18:8 . Doamne îndurăte de generaţia noastră !!!

  8. ma bucur sa vad ca mai sunt tinerii, impartasesc aceasi parere,as vrea ca totii sa gandeasca asa..:((….dar nu-mi gasesc raspuns pt departarea lor de Dumnezeu
    Domnulul sa le deschida ochii tuturor si sa ii aduca pe calea cea buna!

  9. E dureros dar adevarat.aceasta este realitatea cruda din zilele noastre in bisericile din care facem parte.Si asta pt.ca uitam un lucru:”biserica e a lui Hristos”,dar atat noi cat si pastorii,avem placerea de a spune:”biserica mea”.atata timp cat facem parte din biserica lui Hristos e bine;ca El ne conduce,dar cand Hristos face parte din biserica noastra este limitat in a ne conduce si tinerii o iau pe alte cai.Domnu sa lucreze.AMIN!

  10. Primul vinovat pentru ca generatia mea nu Il cunoaste pe Dumnezeu sunt eu,deoarece nu fac nimic.In cele 24 de ore ale unei zile cat ma rog eu pentru generatia mea?In cele 60 de minute ale unei ore cat timp ma rog Domnului meu ca sa pot deveni un exeplu pentru tinerii cei rataciti?Oare nu sunt eu mai pierdut decat ei?Oare nu sunt eu mai vinovat decat ceilalti tineri,eu cel care am fost binecuvantat de catre Dumnezeu sa cunosc voia Sa cea mare?Oare nu m`am crezut eu mantuit prea repede?Oare nu sunt eu cel pierdut?Oare nu am rostit doar cu buzele si nu cu sufletul cuvintele:”Tată, am greşit la cer şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău. ”
    Cat timp eu sunt inca cel pierdut,nu am dreptul sa-i numesc pe semenii mei generatia pierduta,ci am dreptul si obligatia sa ma rog Parintelui luminilor ca prin bunatatea Sa cea nemarginita sa Ii ierte si sa ii faca generatia aleasa.
    Doamne ajuta!

  11. Cu durere,dar totusi cu sinceritate trebuie sa recunoastem ca da,aceasta generatie a ajuns rau,este o generatie care merge din rau inspre mai rau… si ce e dureros e ca li se pare caci tot ce se intampla este bine,nu fac nimic gresit….. Doamne,Tu esti Mare si Puternic,Tu ne cunosti mai bine ca oricine,ai mila de noi si de aceasta generatie,ai mila de Romania!!!

  12. Nu stiu ce sa zic,nu stiu daca santti voi vinovati,,,,nu cred,asa au inceput parintii sa vada pocainta si asa v-au permis apoi si voua,iar daca esti fraged mananci ce iti ofera parintii!cred ca pocainta s-a stins in inima celor mai in varsta si a afectat tot in jur.Ce e dureros,e faptul ca mai e timp sa fie salvati tinerii doar ca parintii asteapta,dupa cum zic unii:”sa le iasa Domnul in cale”Domnul a iesit de mult prin cei mai in varsta……….dar nu a luat nimeni aminte

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura