ANUNTURI

Samy Tuțac: Preoții și pastorii „să-și vadă de cele sfinte și să nu facă politică”

Dezbaterile din aceste zile pe tema referendumului pentru căsătorie au repus pe tapet vechea „mantră” cu „preoții și pastorii să stea în banca lor, să-și vadă de treaba lor și să nu facă politică”. Se tot încearcă acreditarea ideii că preoții și pastorii nu au ce căuta în „problemele cetății”. Că statul este laic, nu teoctatic și drept urmare „oamenii Bisericii” să-și vadă de „cele sfinte”.
După unii, pastorii trebuie să stea ascunși cu capul în nisip ca struții sau pur și simplu să dispară din problemele cetatii. Pastorii trebuie să se uite cum politicienii își bat joc de popor și să doarmă liniștiți. Pastorii trebuie să-și păzească pielea lor, nu turma lui Cristos. Nu vreau sa fiu un așa pastor! Imi cunosc slujba și chemarea și știu că voi da socoteală înaintea lui Dumnezeu de ceea ce fac sau nu fac.
Da știu, pastorii care se implică în toate domeniile vieții sunt un pericol public pentru mediocrii care prin minciuni și manipulare distrug națiunea noastră. Pastorii care iau atitudine publică pe temele de interes din societate le strică apele celor care vor și cu slănina în pod și cu sufletul în rai.
De asemenea, abordarea așa zis spirituală a unor creștini nu este nici biblică, nici practică. Este doar lene, ignoranță și fugă de realitate. Creștinii sănătoși înțeleg foarte bine că liderii spirituali ai poporului nu se pot sustrage responsabilităților civice pe care le au. Cu siguranța vestirea Evangheliei oamenilor pierduți și maturizarea celor mântuiți sunt prioritare pentru Biserica lui Cristos, dar în același timp responsabilitatea de fi „sarea pământului” și „lumina lumii” nu s-au abrogat.

Creștinii și mai ales liderii lor, nu sunt chemați să fie doar niște observatori ipocriți ai mersului societății, ci să se roage și să se implice pentru binele cetății. Când în joc este viitorul națiunii noastre, voi fi întotdeauna pe genunchi la rugăciune și în viața cetății oriunde este nevoie. Așa cum nu cred în implicare fără rugăciune, nu cred nici în rugăciune fără implicare. În plus voi respecta opiniile celor care cred altfel decât mine și consider că în loc să ne luptăm unii cu alții, mai bine ne rugăm unii pentru alții și facem fiecare ce suntem încredințați că e bine să facem.
Samy Tuțac

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: