Reclame
ULTIMELE STIRI

DE CE SÃ FIU CREŞTIN ?


CREȘTINÍSM s. n. Totalitatea formelor de credință în persoana și scrierile care conțin cuvintele și învățăturile lui Isus Hristos. – Creștin + suf. -ism (după fr. christianisme).
– DEX 2009
Existã multã dezbatere cu privire la ce este bine. Din ce scrie mai sus, e evident cã cei ce se numesc creştini au luat ca reper în acest sens învãţãturile lui Isus, un om înţelept la care se face referire în mai multe texte din antichitate.
De ce sã fac ce a zis El şi alte lucruri scrise în Biblie ?
E mai complicat de atât; creştinii nu doar urmeazã o listã reguli. În Biblie scrie despre condiţia omului, spune cã este imperfect. Mai mult, îl numeşte rob al imperfecţiunii, pãcãtos prin felul lui de a fi. Pasajele în care se pune accentul pe asta sunt foarte interesante pentru cã prezintã ceva ce vedem zi de zi – fie la noi fie la alţii – invidie, înşelãciune, îmbuibare, furt, perversitate etc. într-un mod în care natura omului este pusã în contrast cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, se contureazã un ‘rãu’ şi un ‘bine’. Şi pentru cã lucrurile nu pot continua aşa la nesfârşit, este nevoie de o soluţie care sã împace oamenii cu creatorul, în afarã de nimicire. Aici, cineva ar putea sã întrebe ‘de ce nu îi schimbã Dumnezeu pe oameni ?’. Pentru cã ne dã libertatea sã alegem. Tot acel cineva ar putea sã spunã ‘Pãi, ai zis cã suntem robi, sclavi ai pãcatului şi acum spui cã avem libertatea sã alegem. Cum vine asta ?’ Aici, ‘libertatea’ se referã la libertatea de a alege sã fii eliberat. Pentru cã Dumnezeu este drept, cineva tot trebuia sã fie pedepsit pentru pãcat. Şi pentru cã El este dragoste, a trimis pe Fiul Sãu, pe Isus, pe pãmânt, pentru ca oricine crede în El, sã nu fie nimicit de dreptate, ci sã aibã viaţã veşnicã. Deci, cineva care crede în Numele lui Isus, nu mai este rob; acum Dumnezeu poate sã îl schimbe – sã schimbe inima, mintea, orice, fãrã sã i se fi luat libertatea de a alege.
O datã ce crezi asta, rãspunsul la întrebarea
‘De ce sã fiu creştin ?’ e simplu:
Pentru cã se poate !
Reclame
Banner filme

Sustine Crestin Total

Sustine Crestin Total

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$1.00

Despre ADMIN (21104 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: