ANUNTURI

Cea mai downloadată Biblie pentru mobil a împlinit 10 ani

Cu peste 330 de milioane de download-uri, Biblia de la YouVersion are, luna aceasta, un motiv în plus de sărbătoare: a împlinit un deceniu de existenţă.

Aplicaţia realizată de liderii bisericii Life Church din Ocklahoma (SUA) a fost un succes încă de la începutul ei. A fost una dintre primele 200 de aplicaţii gratuite disponibile în App Store pe 10 iulie 2008, atunci Apple și-a lansat deschis magazinul. În primele trei zile de la lansare, aplicaţia a fost downloadată de 83.000 de ori, ajungând la nu mai puţin de 10 milioane de instalări într-un an. În 2012, numărul instalărilor sărea de 50 de milioane, dublându-se până în 2013.

Un bilanţ publicat de YouVersion arată că, în ultimii 10 ani, aplicaţia a fost mediul prin care utilizatori din întreaga lume au citit circa 70 de miliarde de capitole din Biblie și au ascultat alte 12 miliarde. Peste 4 miliarde de sublinieri, salvări și note au fost făcute în cadrul programului. Utilizatorii au urmat, la un loc, circa 2,4 miliarde de zile din planurile de citire a Bibliei care sunt disponibile prin YouVersion.

După apariţia aplicaţiei YouVersion, dezvoltatorii au început să contruiască numeroase alte aplicaţii de studiu al Bibliei. „Însă YouVersion rămâne o «Biblie Gutenberg» a tehnologiei online”, apreciază Scott Thuma, cercetător în domeniul religiei, făcând trimitere la prima Biblie produsă pentru mase, în secolul al XV-lea.

La început, YouVersion oferea Biblia în 15 versiuni traduse în două limbi. Însă prin intermediul unor parteneriate, dezvoltatorii au ajuns să extindă aplicaţia la 1.700 de versiuni în 1.200 de limbi.

În spatele aplicaţiei, așa cum o știm astăzi, se află 32 de angajaţi permanenţi ai bisericii Life Church și alţi 1.000 de voluntari din toată lumea, sprijiniţi din donaţiile făcute la biserică de membrii Life Church și din alte sponsorizări private. Costul funcţionării YouVersion, la ora actuală este de 8,3 milioane de dolari pe an. Pastorul Bobby Gruenewald, care lucrează pentru biserica cu peste 75.000 de membrii în 29 de locaţii din 9 state, și care este iniţiatorul acestui proiect spune că nu au avut nevoie până acum de un om responsabil cu strângerea fondurilor fiindcă „Dumnezeu ne-a oferit sumele de care am avut nevoie în fiecare an”. „Sunt oameni în biserica noastră care rămân surprinși când află că noi suntem cei care au lansat aplicaţia”, a mai spus pastorul. „Programul este un dar pe care biserica noastră îl face comunităţii, dar nu încercăm să ne creștem numărul de participanţi la biserică prin intermediul lui.”

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/religie/teologie/biblia/cea-mai-downloadata-biblie-pentru-mobil-a-implinit-10-ani.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: