ANUNTURI

Pastorul american Brunson a fost plasat în arest la domiciliu

Pastorul american Andrew Brunson a fost plasat în arest la domiciliu în Turcia, după ce a fost încarcerat aproape doi ani, în urma unor acuzaţii de ”terorism” şi ”spionaj”, ceea ce a afectat relaţiile între Ankara şi Washington, relatează AFP. Este primul semn de speranță care a răsărit după mai bine de doi ani de la detenție.

Această hotărâre a avut loc miercuri, la mai puţin de o săptămână după hotărârea altui tribunal turc de a-l menţine în detenţie preventivă pe acest pastor încarcerat în Turcia din octombrie 2016 şi în pofida unor îndemnuri repetate la eliberarea sa din partea Statelor Unite.

Un tribunal din Izmir (vest) i-a transformat miercuri detenţia preventivă în arest la domiciliu, a declarat pentru AFP avocatul său Cem Alavurt.

Brunson riscă până la 15 ani de închisoare, acuzat fiind de „săvârșirea unor infracțiuni în numele unor grupuril teroriste”. Pastorul evanghelic de 50 de ani din Black Mountain, Carolina de Nord neagă categoric acuzațiile. El a scris la începutul acestui an că el nu este în închisoare pentru că a făcut ceva greșit, ci pentru că este pastor creștin.

Pastorului îi este strict interzis să părăsească domiciliul şi teritoriul turc pe timpul procedurii judiciare.

Pe fondul relaţiilor tensionate, de doi ani, preşedintele american Donald Trump a protestat în mai multe rânduri faţă de încarcerarea lui Andrew Brunson. „Ei îl cataloghează drept spion. Dar eu sunt mai spion ca el”, a scris el în aprilie pe Twitter.

„Decizia de astăzi de a muta pe pastorul Andrew Brunson din închisoare la arest la domiciliu este un pas în direcția cea bună și va ajuta la atenuarea greutăților și suferințelor inacceptabile pe care pastorul Brunson și familia sa le-au suferit în ultimele 20 de luni” a scris senatorii. „Guvernul Turciei ar trebui să-l elibereze pe pastorul Brunson și să-i permită întoarcerea în Statele Unite – o acțiune care va începe să restabilească prietenia de lungă durată dintre SUA și Turcia”.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9163-pastorul-american-brunson-a-fost-plasat-in-arest-la-domiciliu#ixzz5MR7Ctthn
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: