EDITORIALE

Prietenii tai conteaza pentru Dumnezeu

Probabil aveți cercuri diferite de prieteni care includ serviciul vostru – colegii, partenerii sau clienții – și cunoștințele cu care numai socializați. Ar fi fost necesar să părăsim lumea în totalitate pentru a evita astfel de contacte.

Lui Dumnezeu Îi pasă cel mai mult de cercul tău intim, de prietenii tăi apropiați. Aceștia sunt oamenii pe care îi iubești cel mai mult și care au o influență în viața ta. Sunteți de acord cu majoritatea lucrurilor și vă simțiți în siguranță în deschiderea inimii unii către ceilalți.

Este important să știți că, în calitate de urmaș al lui Isus, veți fi ispitiți de Satana pentru a forma prietenii nelegiuite. El va încerca să aducă în viața voastră pe cineva care poate distruge tot ceea ce este în voi! S-ar putea să vă gândiți: ”Stai puțin! Nu vreau să încep să mă îndoiesc de prietenii mei.” Dacă sunteți adevărați prieteni, uniți prin Duhul lui Hristos, nu ai de ce să te temi în examinarea relațiilor tale cu ei. Dar ar fi înțelept să privești prieteniile tale în lumina Scripturilor.

Un prieten adevărat și evlavios va lua întotdeauna partea Cuvântului lui Dumnezeu în orice problemă, și nu doar partea ta, pentru că sunteți prieteni. Un astfel de prieten te va iubi destul de mult pentru a-ți spune adevărul, chiar dacă poate provoca răni uneori.

Preaiubiților, prietenii voștri sunt o chestiune foarte serioasă pentru Dumnezeu – pentru că acțiunile lor au consecințe serioase. Biblia este foarte clară: ”Nu te împrieteni cu omul mânios şi nu te însoţi cu omul iute la mânie, ca nu cumva să te deprinzi cu cărările lui şi să-ţi ajungă o cursă pentru suflet.” (Proverbe 22: 24-25) ”Nu vă înșelați: tovărășiile rele strică obiceiurile bune.” (1 Corinteni 15:33)

Luați atitudine astăzi. Dacă aveți prieteni nelegiuiți în cercul vostru, terminați relația cu ei. Și întotdeauna să vegheați asupra încercărilor lui Satana de a pune pe cineva în viața voastră care ar distruge lucrarea lui Hristos din voi.

Spuneți această rugăciune astăzi: ”Doamne, deschide-mi ochii pentru toate prieteniile mele. Ajută-mă să le văd în mod clar, indiferent dacă sunt bune sau rele, și toate relațiile mele să-Ți poată aduce glorie!”

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/9038-devotional-prietenii-tai-conteaza-pentru-dumnezeu#ixzz5KYCtnn6U
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: