ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Ingaduinta trasformata in robie

De multe ori se intampla in aceasta viata sa ne fie ingaduite unele lucruri doar pentru a ne fii mai usor. Cand spun acest lucru ma refer atat la viata de zi cu zi cat si la viata de credinta. Iata cateva ingaduinte: ”-se intampla la unele biserici mici de la sate sa se adune de la ora 10 cand peste tot in  tara majoritatea se aduna la ora 09, doar pentru a reusii fratii sa se ingrijeasca de animale; -le este ingaduit unor copii sa nu vina duminica dimineata la biserica pentru a fi menajati tinand cont ca au avut o saptamana grea la scoala, sau joia ca sa isi faca temele; si uite asa pierdem ore si moment importante, care ar trebui sa le petrecem in prezenta Domnului in casa Lui, ore care nu se mai intorc niciodata, dar o sa le vedem importanta atunci cand om fi bolnavi la pat si nu om mai putea sa venim la biserica. Uitabdu-ne in Romani 14, vedem ca si apostolul Pavel, vine cu o ingaduinta, dar chiar si asa exista discutii si in ziua de astazi intre noi crestinii, care in loc sa ne preocupe salvarea de suflete, chemand oamenii la Hristos, incercam sa ne convingem unii pe altii sustinad ca la noi este mai bine ca la altii si chiar sa ne contrazicem cum ca mancarea cutare este spurcata, ba  nu ca nu e nimic spurcat sau ca ziua cutare este sfintita, ba nu ca Dumnezeu a randuit din nou zi; etc, si uite asa facem de ras Numele Domnului si oamenii nu mai stiu pe cine sa creada. Problema e alta; ne tinem crestini de zeci de ani, dar toate aceste contradictii nu scot in evident altceva decat ca “NU CUNOASTEM SCRIPTURILE SI MERGEM IN RATACIRE”. MATEI 22:29(cititi).

Dragii mei, aici in acest capitol din Romani, Pavel face referire la mancare si ziua de sabat, insa in locul acestor lucruri, putem sa punem orice altceva care ne indeparteaza de Dumnezeu fiind o pricina de poticnire pentru fratii nostrii; pentru ca fie ca mancam sau nu un fel de mancare, fie ca tinem o zi sau alta, oricum vom muri pentru ca trupul acesta este supus putrezirii, DAR la venirea Domnului important nu e trupul acesta ci cum va fi Sufletul. Trupul se va intoarce din tarana ca din tarana a fost luat insa Sufletul TREBUIE sa se intoarca la Dumnezeu;de aceea trebuie sa cautam “pacea si zidirea noastra” asa cum  spune versetul 19 din Romani 14(cititi)

Multi in ziua de astazi au facut din aceasta ingaduinta a lui PAVEL  o lege a lor iar unii chiar o conditiie a mantuirii; si astfel  acesti oameni ajung sa fie robiti de aceste idei si sa mearga in ratacire. De aceea am ales acest titlu”INGADUINTA TRANSFORMATA IN ROBIE”, pentru ca fara sa ne dam seama ajungem sa fim robii unei mancari anume, robii unei zi anume si a unor lucruri marunte care nu au nici o legatura cu mantuirea sufletului nostru, in loc sa fim ROBI AI LUI HRISTOS, care si-a dat viata pentru noi ca noi sa fim mantuiti prin jertfa Lui nu prin meritul nostru, spunand ca si apostolul PAVEL in Romani 14:8”CACI DACATRAIM PENTRU DOMNUL TRAIM SI DACA MURIM PENTRU DOMNUL MURIM;DECI FIE CA TRAIM FIE CA MURIM NOI SUNTEM AI DOMNULUI”.

Ca versete care sa ne insoteasca pe fiecare dintre noi in saptamana care ne sta in fata si tot restul vietii as vrea sa ne oprim la Coloseni 3:15 si 17”pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori. Si orice faceti cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in numele Domnului Isus, si multumiti prin El lui Dumnezeu Tatal.” AMIN!!!

Editorial scris de Alin Ivasco© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Alin Ivasco, Te astept in fiecare Luni

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Domnul sa te binecuvinteze fratele meu…frumoasa tema…si mult de discutat!!!
    Orice lucru ce pune stapanire pe noi…ne face robi!!! Ne permitem in viata noastra de crestini lucruri neingaduite de Biblie, crezand ca Domnul nu mai vede, ca Domnul s-a schimbat sau ca s-a largit calea credintei si putem face ce credem noi!!!Toate aceste ingaduinte a lumii nu fac altceva decat sa ne tina departe de Dumnezeu si sa ne desparta de de frumusetea pe care o gasim doar pe calea pocaintei!!!

    CALEA CATRE CER E INGUSTA…NU NE PERMITE SA INGADUIM LUCRURILE LUMIII…CI NE PERMITE SA TRAIM SMERITI SI PLACUTI DOMNULUI!!! Ajuta-ne Doamne la aceasta!!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: