Reclame
ULTIMELE STIRI

Parteneriatul civil oferă aceleași drepturi ca și căsătoria, dar nu implică și aceleași responsabilități

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$3.00


Parteneriatul civil oferă aceleași drepturi ca și căsătoria, dar nu implică și aceleași responsabilități

Eu nu sunt de acord cu parteneriatul civil nu pentru că ar fi deschis cuplurilor homosexuale, ci pentru că nu mi-e clar care e beneficiul public al unui concubinaj legalizat.
Reglementarea căsătoriei ca instituţie şi privilegierea acesteia (drepturi specifice ale soţilor) faţă de simplele relaţii, mai lungi, mai scurte, sentimentale sau sexuale etc decurg din beneficiul public, general adus de cea dintâi comunităţii în raport de simplele relaţii neoficializate ca atare. Simpla relaţie de iubire care nu doreşte a asuma şi responsabilitatea căsătoriei nu are de ce să pretindă a-i fi recunoscute drepturi recunoscute celor căsătoriţi.

Nu văd care ar fi rolul unei instituţii paralele căsătoriei, cu drepturile acesteia, dar fără obligaţiile corespunzătoare. Singurul rezultat ar fi acela de a submina în timp căsătoria legitimă.

Concubinii au toate drepturile şi libertăţile recunoscute în general omului şi pot face ce vor. Dacă doresc drepturi suplimentare (de care, într-o bună măsură, oricum se pot bucura fără reglementarea parteneriatului: pot lăsa moştenire prin testament, se pot garanta reciproc prin gir în faţa băncii etc), să-şi asume şi responsabilităţi suplimentare, căsătorindu-se.

Privilegierea căsătoriei prin reglementarea unor drepturi specifice soţilor e unul din mecanismele prin care societatea încurajează ceva ce îi este profitabil. Pot fi de acord cu extinderea punctuală a plajei de aplicare a unor drepturi (gen: vizita la spital) şi celor necăsătoriţi, dar nu prin reglementarea distinctă a unui parteneriat (concubinaj) care nu ar face decât să se suprapună, să submineze şi, în timp, să uzurpe căsătoria legitimă şi să contribuie la deşirarea ţesăturii societăţii.

https://www.facebook.com/prodocensmedia/?ref=nf&hc_ref=ARS4h9CxGq01vcDvNI9_um9MuWc5FsAcXUzegvKwjSar4CYQjCRPKV7oHbl8vBOscBw

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23478 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: