ANUNTURI

O binecuvântare pentru copiii abandonați în China

 

Copiii se joacă, zâmbesc și se distrează. Acesta este un cămin al bucuriei și al binecuvântării. Acești copii sunt deosebiți. Mulți dintre ei s-au născut cu dizabilități, probleme de inimă, orbire și boală la plămâni. Pentru că nu și-au putut permite cheltuielile medicale, unii părinți și-au abandonat, de nevoie, copiii. Conform unui raport recent, există 50.000 de orfani cu nevoi speciale în China și în jur de 600.000 în întreaga lume. Unele grupuri afirmă că sunt în jur de 1 milion de orfani în lume. Dr. Joyce Hill este un medic de familie. Ea și soțul ei Robin trăiesc în China de 20 de ani. Cu ocazia primei vizite, au văzut copii abandonați într-un orfelinat local. Apoi Dumnezeu le-a dat o misiune deosebită. Când au ținut în brațe un copil de 4 ani, au fost profund impresionați.
Robin Hill: A arătat cu degetul spre geam. Nu am înțeles dacă a vrut să se uite afară pe geam, dar am avut impresia că îmi spune să îl iau din orfelinat. Din mai multe puncte de vedere, mi-a frânt inima.

Soții Hill s-au rugat și au știut că se vor întoarce în această țară ca să aducă o schimbare. În noiembrie 2002, soții Hill și-au folosit banii economisiți să pună bazele lucrării: New Hope Foundation. Le-a rămas doar credința.
Robin Hill: S-a uitat în sus și a spus că ea crede că Dumnezeu ne cere să mergem într-un râu. Ea spus că nu știe unde vom ajunge, însă va cere o porțiune de pământ unde să construim un orfelinat mic, unde să-i îngrijim pe orfanii bolnavi.
Suportul financiar a venit din partea prietenilor lor și de la alți donatori. Până în 2015 au strâns 5 miliarde de dolari. Au mai deschis încă două orfelinate în Hunan și Luoyang.
Robin Hill: Îmi amintesc că în acea vreme versetul care mi-a rămas minte a fost: „…dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce multă roadă.” Ca și cum Domnul ar fi spus că ce am început noi este doar grăuntele. Pară să moară, dar va aduce multă roadă. Și așa a fost.
Creștinii vin în mod regulat din alte țări pentru a oferi ajutor suplimentar lucrării.
Misionar: Ne entuziasmează faptul că facem parte din această lucrare atâta timp cât o să fim aici. Cred că este important pentru Biserică să se implice în ajutorarea orfanilor și sper că studenții vor înțelege viziunea aceasta în timp ce se află aici.
Soții Hill sunt convinși că ascultarea de Domnul și credința în El sunt de o importanță critică pentru lucrarea lor de slujire.
Robin Hill: Dumnezeu ne-a dat resurse nemăsurate. Câteodată ne-a dat mai mult decât am avut nevoie.
Pe lângă vindecarea acelor vieți prețioase, soții Hill găsesc ocazia să slujească personalului. În cele din urmă, ei se alătură familiei creștine, ca și fostul lor asistent de birou Qu Guang.
Qu Guang: Robin și Joyce mi-au vorbit mereu de dragostea necondiționată a lui Dumnezeu. Nu am știut ce înseamnă asta și de ce-i ajută pe acei copii cu banii lor. Acum sunt un creștin și știu că Isus ne-a întrunit.
China a adoptat recent o nouă lege cu privire la organizațiile internaționale non-profit din marile orașe. Unele organizații neguvernamentale și-au oprit proiectele. S-au temut că resursele vor scădea. Însă soții Hill se țin tare și sunt convinși că Dumnezeu nu a terminat cu ei.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 653 – 22 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura