EDITORIALE

O scrisoare pe care trebuie să o recitești astăzi

Americanii sărbătoresc pe 15 ianuarie ziua de naștere a lui Martin Luther King Jr, pastorul baptist nord-american, activistul politic care a organizat şi condus marşuri în favoarea dreptului la vot, pentru desegregare rasială şi alte drepturi civice elementare pentru cetăţenii de culoare nord-americani.

Ca și creștin, el știa bine că Cuvântul lui Dumnezeu condamnă în mod clar rasismul în toate formele sale. În calitate de ministru baptist hirotonit, el știa bine că Cuvântul lui Dumnezeu condamnă în mod constant rasismul în toate formele sale:

• „Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.” Galateni 3:28

• „El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului” (Fapte 17: 26a).

• „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor” (Fapte 10:34).

• „Dar, dacă aveţi în vedere faţa omului, faceţi un păcat şi sunteţi osândiţi de Lege ca nişte călcători de lege.” (Iacov 2: 9).

Fiind afro-american, dr. King s-a confruntat cu rasismul în toate formele sale. De aceea, el și-a dedicat viața luptei pentru egalitate și a chemat în mod constant poporul lui Dumnezeu să iubească pe toți copiii Lui, indiferent de culoarea pielii sau de forma ochilor.

În aprilie 1963, Martin Luther King Jr. a fost închis într-o celulă din Birmingham, Alabama, pentru că a condus o demonstrație publică fără aprobare. În timpul celor nouă zile de detenție, King a folosit margini de ziare și bucăți de hârtie igienică pentru a scrie un răspuns grupului de clerici albi din Birmingham care i-au denunțat lupta împotriva segregării rasiale.

„Scrisoare din închisoarea Birmingham” a lui King a devenit o capodoperă a literaturii americane. Este la fel de relevantă și profetică astăzi precum atunci când a scris-o, cu aproape 55 de ani în urmă.

Eseul de 7.000 de cuvinte, ce cuprinde citate din Sf Toma de Aquino și Thomas Jefferson pentru a analiza nedreptatea legilor și necesitatea responsabilității civice, includea fraza celebră „Orice nedreptate săvârșita oriunde este o amenințare la adresa justiției de pretutindeni”. Vă îndemn să luați timp în această zi specială

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/social/8145-o-scrisoare-pe-care-trebuie-sa-o-recitesti-astazi#ixzz54NxCQiXe

Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: