Reclame
ULTIMELE STIRI

VIDEO: Autoritățile chineze au dinamitat una dintre cele mai mari biserici creștine evanghelice


ActiveNews.ro scrie: În această săptămână poliția chineză a demolat una dintre cele mai mari biserici creștine din țară, utilizând buldozere și dinamită pentru a culca la pământ o clădire ce reprezenta locul de întrunire și rugăciune a peste 50,000 de creștini.

Biserica Golden Lampstand din provincia Shanxi a fost una dintre cele două biserici creștine demolate de către autoritățile de la Beijing în ultima perioadă, parte din ceea ce unii critici au caracterizat a fi o politică la nivel național de a reglementa viața spirituală în China.
În mandatul președintelui Xi Jinping, autoritățile chineze au distrus mai multe biserici sau doar au îndepărtat turnurile și crucile acestora, parte a unei campanii ce reflectă, ceea ce New York Times a caracterizat a fi, „o teamă adâncă a Partidului Comunist Chinez (PCC) ce vede în Creștinism, înțeles ca o filosofie occidentală, o amenințare la adresa autorității partidului”.
Cotidianul de stat chinez, Global Times, a descris demolarea acestei biserici ca fiind parte din campania autorităților locale „de a demola clădirile construite ilegal”, citând un oficial ce a susținut că biserica a fost construită în mod „secret”, fără autorizațiile necesare, și a cărei construcție a fost „deghizată” inițial într-un depozit.
Membri acestei biserici însă au avut însă mai multe confruntări cu autoritățile chineze, inclusiv în anul 2009, atunci când poliția a confiscat Bibliile acestora și a încarcerat o parte dintre liderii acestei comunități religioase.
ChinaAid, o organizație non-guvernamentală americană ce monitorizează libertatea religioasă din China, a anunțat că Poliția Armată Populară, o organizație paramilitară națională, a detonat mai multe încărcături explozibile în subsolul bisericii, distrugând astfel întreaga clădire.
„Persecuția constantă la care a fost supusă Biserica Golden Lampstand demonstrează că autoritățile chineze nu au niciun respect pentru libertatea religioasă sau drepturile omului”, a afirmat Bob Fu, fondatorul acestei comunități.
Organizația ChinaAid a susținut că această biserică a fost construită de către un cuplu de creștini evangheliști, Wang Xiaoguang și Yang Rongli, cu ajutorul donațiilor de aproape 3 milioane de dolari venite din partea comunității creștine locale, specificând însă că biserica nu a fost înregistrată la autoritățile locale, după cum prevede legislația chineză.
Oficial, cetățenii Chinei au dreptul de a practica orice religie doresc, însă în realitate, autoritățile centrale își exercită dreptul de a interzice anumite grupări religioase iar pastorii și preoții trebuie să adere la un set de reguli stricte impuse de către guvernul de la Beijing. Tocmai această politică restrictivă a dat naștere la acest tip de biserici, ce funcționează independent de canalele oficiale.
Reclame
Banner filme

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$2.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (21742 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: