EDITORIALE

Ne-am plâns… – Nicolae Geantă

Ne-am plâns… Că ni se scoate religia din școli. Și totuși, cei mai mulți dintre noi avem Biblia prăfuită pe noptiera de la capul patului! Iar pruncii noștri, partenerii noștri, vecinii noștri au deraiat de mult spre păcat!

Ne-am plâns… Că predicile sunt prea lungi. Ori plictisitoare. Că prea multă învățătură obosește trupul! Și paradoxal, cei mai mulți dintre noi stăm ore întregi înțepeniți la știri, la telenovele ori pe Facebook. Iar stilul de viață a devenit atât de lumesc!

Ne-am plâns… Că bătrânii nu ne lasă să cântăm cu instrumente în biserici. Și când i-am convins și ne-au lăsat cu tobe și chitări electrice, i-am abandonat și pe ei, și instrumentele, și bisericile! Dar și pe Dumnezeu!

Ne-am plâns… Că lupta cu ispitele e mai dură azi, mai lungă, mai încleștată. Și totuși ne-am apropiat prea mult de frontiera lor și am privit cu jind peste gard. Pe care l-am făcut din ce în ce mai mic, mai șubred…

Ne-am plâns… Că unii care au căpătat poziții nu știu să se poarte frumos. Și când am ajuns noi acolo întocmai ca ei am făcut!

Ne-am plâns… Că Dumnezeu nu ne mai răspunde ca părinților noștri. Și totuși celor mai mulți ne lipsesc altarele nu doar de acasă, ci chiar din biserici! Rugăciunii, stării de vorbă cu Tatăl din Ceruri, îi alocăm cel mai puțin timp.

Ne-am plâns… Că pâinea românească e prea scumpă. Prea amară. Și în căutarea unei pâini mai dulci am început să adulăm bogățiile lumii și să disprețuim oamenii săraci, smeriți. Dar și pe sfinți!

Ne-am plâns… Că bisericile sunt prea multe și spitalele sunt prea puține! Iar păcatul a crescut atât de mult în intensitate că nu mai poate fi internat pe toată planeta! Spitalele se luptă să salveze trupul, să-i facă lifting. Dar sufletul nu poate fi cosmetizat de mâini omenești.

Ne-am plâns… Că Dumnezeu nu-și mai întoarce fața spre România. Și când a întors-o, în 1989, i-am surâs. Apoi ne-am grăbit ca fetele la măritiș și i-am întors spatele Celui Veșnic.

Ne-am plâns… Și vom mai plânge. Mai ales atunci când nu vom asculta de Dumnezeu!

Privirea sus, prieteni: Dumnezeu știe toate lacrimile noastre. Iar când nu mai știm de ce plângem noi, El știe. Și plânge! Aduceți-i jertfe de mulțumire! E bine să plângi. Căci, vorba unui prieten: ”Cine plânge nu se mai plânge!”

http://www.ciresarii.ro/index.php/ne-am-plans-nicolae-geanta/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: