EDITORIALE

1 CENTIMETRU PE SECUNDĂ

Dacă ar fi să stabilesc un top 3 al celor mai încete lucruri de pe fața Pământului, ar arăta cam așa:

  1. Orele petrecute la facultate

2. Mami la cumpărături

  1. Progresul

Cred că, pentru majoritatea oamenilor, realizarea faptului că aproape nimic în viața nu vine fără efort, are loc undeva la capătul tunelului numit adolescență. Momentul acela când ne dăm seama că fără dedicare orice tentativă a noastră este fără șanse de reușită, este absolut necesar pentru a ne maturiza.

Totuși, problema e că de prea multe ori această dedicare își pierde răbdarea în fața bătrânului și încetului nostru prieten – progresul. Dacă nu vedem o îmbunătățire clară, sau și mai rău, dacă nu primi recunoaștere în ceea ce facem, ni se pare că nu există deloc progres și ne simțim nevoiți să renunțăm.

Lucrurile nu funcționează însă chiar așa. Progresul e ca atunci când erai mic și mergeai din an în an pe la neamuri ca să auzi cât de mult ai crescut de ultima dată când te-au văzut. Normal că persoanele cu care te vedeai zilnic nu puteau să observe cum tu creșteai cu câte un centimetru în fiecare lună.

Ideea e că progresul călătorește încet dar sigur și de cele mai multe ori e nevoie să privești din ansamblu ca să îl observi. Așa că nu renunța, continuă să depui cât mai mult efort pentru a progresa, ca în cele din urmă diferența să fie prea evidentă ca să mai poată fi trecută cu vederea!

http://tineri.betania.ro/1-centimetru-pe-secunda/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: