EDITORIALE

Cine este scutit de lacrimi?

Atâta rău în lumeMi-am dat seama în ultima perioadă cât de important este să ai alături pe cineva care să te susțină, să te încurajeze, atunci când treci prin unele momente grele și când ai nevoie să auzi cuvinte încurajatoare. În viața asta vei ajunge să fii pus în două posuturi: când vei avea nevoie de încurajare din partea cuiva și când vei fi tu acela care va trebui să încurajezi pe cineva. Fie că va fi vorba de a încuraja pe cineva din familie sau pe un prieten, trebuie să fii întotdeauna dispus să devii un umăr pe care să poată cineva plânge și cineva care să întărească un suflet slăbănogit. Cred că este foarte important să fim niște oameni pe care ceilalți să poată conta, să fim cunoscuți pentru că suntem dintre aceia la care se poate veni pentru a primi o îmbrățișare strânsă. Fiindcă în viața asta nu vom fi puși numai în ipostaze fericite, ci vom fii și întristați, doborâți la pământ sau constrânși de anumite circumstanțe. Și atunci vom avea nevoie de cineva care să ne dea putere să mergem mai departe.. de cineva care să ne spună că totul va fi bine.

Nu putem sta nepăsători când cel de lângă noi suferă. Și mai ales când cel care suferă este cineva pe care-l iubim. Este greu de foarte multe ori să fii acea persoană care trebuie să încurajeze, fiindcă sunt anumite situații în care cuvintele vor fi de prisos și în care numai prezența noastră va fi îndeajuns pentru cel întristat, dar trebuie să fim acolo pentru ei. Fiindcă ei au nevoie de noi. Și niciodată nu se știe când noi vom fi aceia care vor avea nevoie de încurajare din partea oamenilor. Și dacă nu va fi nimeni să ne încurajeze, fiindcă noi am fost aceia care am îndepărtat de la noi persoanele acelea prin nepăsarea și răceala noastră?

Este ușor să îți vezi de treaba ta, să nu îți pese de ceilalți când suferă. Într-adevăr, să-ți apropii inima ta de o inimă rănită nu este simplu și doare de fiecare dată asta. Doare când cineva îți spune suferințele sale interioare, dar am fost făcuți pentru a fi unul aproape de celălalt atunci când celălalt trece prin momente grele. Dacă tu cunoști pe cineva care suferă, și dacă acea persoană îți este dragă, doar interesează-te de ce se petrece în inima celuilalt. Arată că-ți pasă. Suferă dacă este nevoie. Și nu fugi prea departe de suferință, de lucruri triste… fiindcă ele te vor prinde de urmă, pentru că au aripi. Inima ta să fie deschisă spre cel care suferă și nu uita… mâine s-ar putea să fii chiar tu acela care vei suferi. Fiindcă cine este scutit de lacrimi?

Scris de Milena Cismașiu – sursa:  intrebarileinimii.blogspot.ro

--

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura