ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Mai traim noi in dragoste?

Dragostea va rămânea în veci vecilor, fără dragoste nici un lucru pe care îl facem nu are valoare. Apostolul Pavel ne relatează că fară dragoste nu este nimic şi merge până acolo că spune în 1 Corinteni 13 :1,2  1.Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşri, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
2. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. (să luăm bine aminte şi să nu ne înşelăm singuri, fără dragoste nimic nu e). Pavel în Galateni 5: 13,14,15 ne învaţă să trăim în dragoste ,, şi să luăm bine aminte la versetul 14 : Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă : Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

            Cine este omul care se urăşte pe sine? Dacă am iubi pe semenii noştri ca pe noi, lumea ar fi un Rai, dar, dacă ne muşcăm şi ne mâncăm uni pe alţii, să luăm bine seama să nu fim nimiciţi uni de alţi .

            Dumnezeu să ne ajute să căutăm dragostea şi să umblăm cărmuiţi de Duhul şi să nu împlinim poftele firii pănânteşti”.  Ajută-ne Doamne! Amin.

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de Margea  Florin© www.crestintotal.ro

--

Citeste mai multe editoriale de Florin, Te astept in fiecare Miercuri

Crestin Total recomanda :

--

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.clcromania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro www.hainecrestine.blogspot.com

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

  1. Sunt persoane care au nevoie de macar o farama din ragostea noastra si noi de multe ori ii refuzam din anumite prejudecati. Trebuie sa invatam sa oferim Dragostea si nu sa staptam numai sa fim iubiti, cred ca la asta se referea Domnul Isus cand a spus sa ne iubim aproapele ca pe noi insine.
    Va multumim, frate Florin pentru articol si minunatul indem pe care ni l-ati dat. Domnul sa va umple de bucurie pace si dragoste!

  2. Fii binecuvintat de Domnul frate Florin si pentru acesta intrebare ,
    este o intrebare care ar trebuii sa ne fie in fiecare zi in mintea noastra
    traim zilele din urma in care vedem caci dragostea tot mai mult lipseste
    din viata noastra chiar daca se predica de la anvoane aproape in fiecare
    predica despre,,DRAGOSTE,,dar cu parere de rau vedem caci nu traim
    ceea ce spunem .
    Suntem reci si fara de putere
    De ce?
    Suntem oare cuprinsi de dragoste?
    Calea o largim ba chiar ne lepadam
    Stiti de ce ?
    Caci dragoste nu avem
    Sa nu zabovim caci timpul a zburat
    Si am aceptat pacat peste pacat
    Sa ne desteptam pina nui tirziu
    Caci se apropie venirea Domnului cel viu
    Dragoste unde ai plecat
    Fara tine suntem tristi si goi
    O Dragoste vino inapoi
    Dragoste oare noi te-am alungat
    O iartane dar vino inapoi
    Doamne pune-n noi Dragostea dintai
    Ca sa putem fi cu Tine-n cerul Sfint
    Haina de-am patato cerem mila Ta
    Cand vei veni pe nori sa te putem vedea
    Cu Tine vrem sa fim in a Ta cetate
    Chiar de am racit pe calea catre cer
    Chiar Dragostea dintai noi nu o mai avem
    Cerem mila Ta ,,O iartane Tu Tata
    Ajutane Tu astazi cat mai este har
    Caci maine poate totul va fi-n zadar

    Puteri de necrezute cuprinde dragostea in ea
    Insenineaza frunti si voie buna da tot ea
    Sa rabzi ,sa te jerfesti, sa ierti cand altii ati gresesc
    Puteri de necrezut cuprinde dragostea in ea
    2Sperante multe ,mari asi face dragostea mereu
    Traind nadajduind, se-ncrede doar in Dumnezeu
    Dar multi nu o cunosc ,si-n viata lor nu o primesc
    Sperante multe,mari asi face dragostea mereu.
    3Credinta s-a-ncheia,nadejdea va avea sfirsit
    Dar dragostea va sta ,doar ea va fi necontenit
    Iubirea-i Dumnezeu si tot ce-i bun e de la El
    Cand toate s-or sfirsi,ramine dragostea in veci
    Sa fim supusi in dragoste in pace sa traim,si
    cu-adevarat sa iubim si de pacat sa ne ferim Amin

  3. sa iubim pe fratele nostru ca pe noi insine???sa traim in dragostea frateasca???aici se poate ridica un MARE semn de intrebare.poate ca multi din asazisi crestini ,pocaiti nici macar nu stiu cum sa iubeasca pe cineva ca pe sine insusi sau ce este Dragostea frateasca.
    In acest caz nici nu le poti cere mai mult,decat sa te rogi ca Domnu sa aiba mila de iei,pt. ca au uitat de mult definitia si caracteristicile dragostei.

  4. E greu de crezut dar pot sa spun sincer caci pana anul acesta nu am cunoscut ce inseamna dragostea sincera,in data de 28 Martie era sarbatoarea de Florii si l-am gasit in casa decedat pe un frate de al meu, cat a trait ne-am iubit ca frati ,dar ne-am si certat tot ca frati,dar cand l-am vazut plecand dintre noi am realizat cat de mult l-am iubit si-l voi iubii mereu,era prea tarziu cand mi-am dat seama,si m-am cait ca nu i-am aratat acesta iubire niciodata atat cat sa fie fericit,el nu s-a mai simtit iubit si a vrut sa plece dintre noi,a fost bolnav si nu s-a tratat ,eu cred ca daca Domnul ne-ar mai da o sansa de a fi impreuna l-as pretui si iubi mult mai mult si l-as ajuta mult mai mult,m-am simtit atat de rea si de ticaloasa ca nu l-am iubit si pretuit la maxim.Eu cred ca noi nu stim sa iubim si sa pretuim oamenii pana nu ii pierdem pe uni definitiv ,pe alti temporar,dar stiu ca dincolo in cer ne vom iubi si pretui si iubi mult mai mult ca pe pamant cu cei care ne vom petrece vesnicia, caci ne-am simtit ticalosia aici pe pamant .Pana nu ne vedem cat de rai suntem noi si sa ne indreptam ,nu-i putem iubi pe cei din jur.O curatie de inima si o viata plina de iubire se poate doar cu Dumnezeu.Inchipuiti-va cati frati si surori mor spiritual si noi nu ii ajutam indeajuns nu ii sprijinim in descurajari si cad in ispite si pacate,caci nu se simt iubiti, plang si sufar pentru fiecare frate sau sora de care aud ca moare spiritual, e o pierdere la fel de mare ca cea a unui deces .Si ma intreb suntem noi cei vinovati de moartea lor spirituala ca nu i-am iubit si pretuit destul?!!
    DE ACEEA NE SPUNE DOMNUL ISUS HRISTOS IUBITI-VA UNI PE ALTI CUM EU V-AM IUBIT ,CACI V-A VENI O ZI CAND AM VREA SA IUBIM MAI MULT ,DAR NU MAI AVEM PE CINE.Doamne ajuta-ne sa ne iubim mai mult este nevoie de mai multa iubire!
    (Ma scuzati ca am inceput acest coment cu o poveste trista, dar e ceva real,Isus trebuia sa moara ca noi sa Il putem iubi cu adevarat,deci noi trebuie sa murim fata de noi insine ca sa putem iubi pe aproapele nostru cu adevarat).Parerea mea.

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura