ULTIMELE STIRI

De ce avortează femeile?

Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

In perioada următoare dorim să reconfiguram site-ul astfel încât acesta să devină și mai atractiv. Anunțăm o campane de strângere de fonduri. Poți fi recunoscător ajutându-ne să mergem mai departe Cel mai simplul și onest răspuns este acela că altfel nu vom avea certitudinea că site-ul va mai exista și în anul ce vine. Singura soluție sunteți voi. Suntem fiecare dintre noi.

$3.00

femeie_trista

 1. Foarte puține avorturi se datorează motivelor de sănătate, violurilor, incestului sau anomaliilor: Mulți oameni cred că femeile avortează pentru a-și salva viețile sau sănătatea psihică, din cauza unui viol sau incest sau pentru a evita malformațiile din naștere. Aceasta este o aberație pe care grupurile pro-avort continuă să o cultive, deoarece le ajută să răspândească avortul în țări prin legi pro-avort și le ajută să păstreze avortul la cerere odată ce l-au atins. Contraargumentul acestui șir de judecăți este destul de simplu și folosește însăși cercetările pro-avorționiștilor: sondaje în care femeile sunt întrebate de ce cred că trebuie să avorteze.


 

2. Grupul principal de cercetări pro-avort așează procentul avorturilor la mai puțin de 10%: Institutul Alan Guttmacher este arma de cercetare a Federației pentru Planificarea Familială din America, cel mai amplu lanț de clinici unde se realizează avorturi din Statele Unite. Guttmacher a realizat câteva sondaje în care au întrebat mii de femei de ce doresc să facă avort. Rezultatele sondajelor institutului din 1987 și 2004 sunt prezentate mai jos. Aceste sondaje arată că, potrivit femeilor, raportul „cazurilor dificile” reprezinta doar 7% din totalul avorturilor.

motive_avort

3. Statisticile clinicilor de avort dau numere chiar mai mici: Un sondaj realizat la peste 120.000 femei care au avortat din statele Louisiana, Nebraska și Utah între anii 1996 și 2004, ne furnizează ceea ce ar putea fi o estimare mai exactă a numărului cazurilor dificile de avort, deoarece acestea sunt numerele pe care clinicile de avort trebuie să le publice oficial în aceste state.

 

4. Proporția este scăzută și la nivel internațional: Femeile din lumea întreagă dau, în general, aceleași motive pentru avort. În 1998, Institutul Guttmacher a publicat rezultatele studiilor care arată că și motivele traiului predomină la femeile care avortează în alte state. Sumarul sondajelor sale făcute în 26 de țări din afara Statelor Unite arată primele motive pentru avort date de 62.658 de femei intervievate. Din moment ce violul și incestul sunt incluse în grupul „alte motive“, un maxim de 5,8% din toate avorturile efectuate în alte țări aparțin cazurilor dificile și un minim de 94,2% se efectuează pentru a păstra stilul de viață al mamei sau pentru a-i mulțumi pe cei din jurul ei.

 

5. Alte statistici arată, de asemenea, că aproape nici un avort nu se efectuează pentru motive de sănătate: Ca o confirmare finală a rarității cazurilor dificile, calculele bazate pe statisticile oferite de jurnalele medicale și sondaje ale guvernului în Statele Unite arată că aceste cazuri sunt, de fapt, mult mai rare decât cred cei mai mulți oameni: Se efectuează circa 2.500 de avorturi anual pentru a salva viața sau sănătatea mamei, circa 0,36% (1 din 278) din numarul total al avorturilor; se efectuează aproximativ 1.300 de avorturi anual din cauza violului și incestului, circa 0,09% (1 din 1.111) din toate avorturile; se efectuează 3.470 de avorturi anual din cauza malformatiilor (eugenii), adică în jur de 0,24% (1 din 417) din toate avorturile; se fac 9.970 de avorturi anual pentru toate cazurile dificile combinate sau circa 0,69% (1 din 145) din toate avorturile. Aceasta înseamnă că 99,31% din toate avorturile se realizează din motive sociale sau economice.

 

 

 

Clinici pentru avorturi în trei state, raporturi:

Motive date pentru avort

Numărul total de avorturi 122.083
Viol  și incest 273 (0,22%)
Viața sau sănătatea psihică

a mamei

513 (0,42%)

 

Malformatii din naștere (eugenii) 250 (0,20%)
Toate cazurile dificile 1.036 (0,84%)
Alte motive 121.047 (99,16%)
Centrul de Statistică Medicală din Lousiana, Raportul Statisticilor Vitale Lousiana: raporturi anuale, 1996-2000 și 1997-2001: Sistemul de Servicii Nebraska pentru Sănătate și Viață, Raportul statistic despre avorturi Nebraska 2001, martie 2002: Departamentul pentru sănătate Utah. Statisticile Vitale din Utah: Avorturi, raporturi anuale, 1996-2003.

 

Akinrinola Bankole, Susheela Singh și Tayl Haas. „Motive pentru care femeile fac avort: evidență din 27 de țări”. Perspectivele Planificării Familiale la nivel internațional, august 1998. Tabelul 2, „Distribuţia procentuală a femeilor care au făcut avort, de Principalele motive date pentru căutarea avortului, diferite ţări şi diferiți ani.”

 

Traducere: Alexandra Bulla

Sursa aici

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

In perioada următoare dorim să reconfiguram site-ul astfel încât acesta să devină și mai atractiv. Anunțăm o campane de strângere de fonduri. Poți fi recunoscător ajutându-ne să mergem mai departe Cel mai simplul și onest răspuns este acela că altfel nu vom avea certitudinea că site-ul va mai exista și în anul ce vine. Singura soluție sunteți voi. Suntem fiecare dintre noi.

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (24882 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la De ce avortează femeile?

  1. Avortul in Romania, de cand Hrusciov l-a lasat la liber si la noi, in 1957, s-a impamantenit asa de bine ca a devenit traditie, nestirbita de vremi sau vremuri:
    http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/09/20/traditii-nestirbite-la-romani-avortul/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: