EDITORIALE

În sfârşit, cazul Bodnariu în ziarele norvegine!

„NORVEGIA, STOP RĂPIRII DE COPII! ”Acesta este titlul de pe prima pagină a unuia dintre cele mai mari ziare norvegiene, Bergens Tidende. Articolul care se întinde pe 15 de pagini este de asemenea disponibil pe bază de abonament on-line, unde sute de mii de norvegieni sunt abonaţi.

In timp ce ziarul nu este prea prietenos cu familia Bodnariu ai cărui 5 copii au fost confiscaţi de CPS ( Barnevernet), acesta încearcă să mențină un ton obiectiv.

Reporterii au fost prezenţi la fata locului, la demonstrații de amploare în România. Au fost luate interviuri demonstranţilor, lui Ioan Brie ( pastor si decan al Institutului Teologic Penticostal din București ), senatorului Titus Corlățean și oficialilor norvegieni din Barnevernet locală. Este oferit un portret corect al preocupărilor demonstranților .

„Eu nu pot să înțeleg. Nu-mi pot imagina ceva mai rău decât pierderea copiii mei „, spune un manifestant .

Articolul se referă la aspecte cheie ale cazului în favoarea familiei Bodnariu

1.Copiii au fost îndepărtaţi fără investigații și fără avertisment (un indiciu de încălcare a un proces echitabil, de fapt fără nici un proces echitabil )

2.Copiii sunt separaţi în trei case în judeţe diferite, fară posibilitatea de a se vedea unii pe alții

3.Copiii au fost doar uşor loviţi la fund sau uşor tras de urechi, articol menționează că acestea nu au fost răniți

4.Este prezentat interviul părinților la programul TV Antena 3, împreună cu indignarea celor ce participau la discuții

5.Prezența Social Media în sprijinul familiei Bodnariu (inclusiv discuţiile de pe grupuri FB , bloguri, etc )

6. A fost subliniată prezenţa delegației Parlamentului Roman în Norvegia.
Articolul arată de asemnea cum vede Barnevernet lucrurile

1.Guvernatorul regional Anne Karin Hamre: „Există o idee greșită că este vorba despre religie, dar am subliniat faptul că nu religia este cauza”

2. Guvernatorul regional a avut în vedere instituirea supravegherii CPS locală referitor la acest caz (Barnevernet locală) dar municipalitate a concluzionat că nu este necesar

3.Se acoperă o încălcare a intimității angajaților Barnevernet de către activiștii care au publicat imagini și informații de contact.

Se mai menţionează următoarele: 

„Părinții au fost inițial acuzaţi de violență împotriva tuturor celor cinci copii, dar acuzaţia poate fi schimbată, spune Kleiven. După aceea Barnevernet a rămas la constaterea că ambii părinți au recunoscut folosirea violenței ușoare, în creșterea lor la unii dintre copiii mai mari, dar la nici unul dintre cei mai mici. Investigația este aproape gata. Cazul va fi trimis la procuror într-un timp scurt. Există o bună corelație între ceea ce copiii au spus și ceea ce părinții au recunoscut”, spune Kleiven

Despre ce fel de violență vorbim? Nu voi intra în amănunte timp ce cazul este investigat , dar nu este un caz de leziuni fizice la copii, spune Kleiven .

Este interesant de a vedea ce se întâmplă la municipalitatea locală, care au confiscat copii. În conformitate cu informaţiile consilierului Øyvind Bang – Olsen în Naustdal, răspunsul internațional a fost copleșitor.

„Ne-a luat respirația. Niciodată nu am experimentat atât de mare presiune. Telefonul a sunat si a sunat. Sute de apeluri”, a spus el.

Imaginea de mai sus este o grămadă mare de e-mail hârtie pe care le -au primit în sprijinul Bodnarius.

Mișcarea evanghelică română din întreaga lume s-a unit ca niciodată până acum și a răspuns cu tone de email-uri, poștă tradițională , apeluri telefonice în plus față de proteste. Aceasta a condus la o acoperire fără precedent și expunerea în mass-media mainstream , chiar dacă a fost nevoie de 2 luni.

Aceasta este o evoluție pozitivă

Populația din Norvegia devine destul de încet conștientă de abuzurile Barnevernet. Trebuie să continuăm presiunea pentru a-i face conştienţi de grava încălcare a drepturilor omului în interiorul acestei agenții guvernamentale.

Sursa https://marianagoron.wordpress.com/

     

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: