EDITORIALE

Un sfert din creștinii britanici nu mai cred în învierea lui Isus

Unul din patru locuitori din Marea Britanie, ce se identifică ca și creștini, nu mai cred în învierea fizică a lui Isus Hristos, conform unui nou sondaj ce a fost publicat recent.

Sondajul a fost comandat de Radio BBC, pentru a fi difuzat în Duminica Floriilor, dar a fost realizat de firma ComRes în cursul lunii februarie. Cei 2010 adulți britanici ce au participat la sondaj, via telefonică, au trebuit să răspundă la întrebări legate de credințele lor legate de Biblie și de sărbătoarea Paștelui. Eșantionul a fost împărțit în trei categorii: public în general, creștini în general și creștini activi, ultimii fiind definiți ca acei ce participă la serviciile unei biserici cel puțin o dată pe lună.

La întrebarea referitoare la ceea ce sărbătoresc creștinii în Duminica de Paște, adică Învierea lui Isus Hristos, jumătate din categoria „public în general”, au răspuns „nu cred că acest lucru s-a întâmplat cu adevărat”, la fel cum au răspuns un sfert din cei ce se autodenumesc creștini.

Doar 17 % din întreg publicul sondat crede că învierea a avut loc exact așa cum este descrisă în Biblie, în timp ce creștinii în general cred acest lucru în proporție de 31 %, iar creștinii activi, în proporție de 57 %. În același timp, 9 % din publicul nereligios au declarat că ei cred în înviere, și doar 1 % dintre aceștia, mai cred în versiunea biblică a învierii.

Exact jumătate din cei sondați nu cred în nici un fel de înviere.

--

Citeste mai mult: https://benidradici.com/un-sfert-din-crestinii-britanici-nu-mai-cred-invierea-lui-isus/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura