EDITORIALE

Sfârşitul lumii – Să ne dăm cu presupusul

sfarsitul-lumiiSfârşitul lumii este domeniul despre care se vorbeşte şi se scrie foarte mult în mediul creştin. Dacă privim la mediul neoprotestant vom descoperi o pasiune imensă pentru acest subiect şi „n-şpe mii” de variante ale acestuia. Oamenii încearcă să „ghicească”: data începerii, data răpirii, cine e anticristul, ce se întâmplă cu America, care va fi semnul fiarei şi multe alte chestiuni care nu ne sunt dezvăluite de Scriptură.

Multe greşeli s-au făcut până acum pe această temă. Unele din ele au fost confirmate ca eronate, altele urmează. Au apărut şi escatologi de profesie. Oamenii aceştia îşi dedică viaţa lor profesională studierii a ceea ce Scriptura spune şi a ceea ce trăim, pentru previziuni privind sfârşitul acestui pământ. Astfel, din pasiunea mare pentru a şti ceea ce este tăinuit de Dumnezeu, au apărut „preziceri” cum că anticristul ar fi cutare sau cutare persoană, sau că ar fi un anumit cult religios, sau că ar fi o anumită naţiune. Au apărut sute de variante de calcul a cifrei „666”, au apărut multe variante ale răpirii raportat la tribulaţie. Ca să nu mai spun despre câte variante despre „cip-uri” au apărut şi câte şi mai câte ştiri „senzaţionale”.

Unii oameni au o plăcere teribilă să îi ameniţe pe alţii cu iadul, cu sfârşitul lumii, cu chinul, cu urgiile apocalipsei şi alte elemente legate de sfârşitul lumii. Am auzit oameni exagerând şi distorsionând groaznic ceea ce Scriptura spune, din dorinţa de a arăta ce ştiu sau din dorinţa de a face pe ceilalţi să se pocăiască. Am auzit oameni vorbind despre mirosul de carne prăjită de om, despre transformarea omului în vierme, despre împungerea cu furca, pentru a intra înapoi în cazan, despre cip-uri implantate cu forţa sau pe furiş, despre buletine cu cip cum că ar fi pact cu diavolul, despre cardurile bancare care ar fi un semn al fiarei şi cât şi mai câte grozăvii. O întreagă „armată” de oameni care dau cu presupusul.

„Nu trebuie să fie aşa, fraţii mei!” spune Iacov într-un anumit context şi folosesc această expresie şi eu astăzi.

Creştinii sunt chemaţi să fie echilibraţi şi să nu se lase conduşi de fire în cele spirituale. Firea va avea tendinţa asta de a exagera, curiozitatea bolnavă, dorinţa de superioritate manifestată prin emiterea de teorii care să şocheze şi chiar va avea tendinţa să mintă cu privire la cele biblice. Multe din teoriile despre sfârşitul lumii sunt minciuni.

--

Ca oameni credincioşi trebuie să ne limităm la ceea ce Scriptura ne dezvăluie. Trebuie să credem şi să afirmăm adevărurile Scripturii şi să nu adăugăm sau să scoatem nimic. Iată câteva lucruri clare despre sfârşitul lumii:

  • Acesta va veni. Este o realitate şi trebuie să fim pregătiţi pentru acea zi.
  • Nu ştim când. De aceea trebuie să evităm orice presupoziţie despre acea dată. Dacă Dumnezeu a considerat că nu trebuie să ştim, de ce să încercăm noi să fim mai deştepţi? La ce ajută?
  • Nu ştim identitatea anticristului. Presupuneri despre persoane, naţiuni, biserici, organizaţii nu ne ajută deloc în creşterea spirituală şi pregătirea pentru acea zi.
  • Nu ştim dacă semnul menţionat în Scriptură e un ”cip” în sensul cunoscut de noi astăzi. Totuşi Scriptura vorbeşte despre un semn. Tare cred că cip-urile sunt palizi bunici ai acelui semn. Un lucru trebuie specificat clar aici. Acel semn se primeşte conştient dacă te închini anticristului, nu e ceva strecurat pe furiş, nu e un card de sănătate, un buletin, un paşaport biometric etc. Va fi o dovadă a alegerii făcute de oameni atunci. Aşa cum Duhul Sfânt este dovada actuală că unii oameni au făcut legământ cu Domnul Isus Hristos.
  • Nu ştim, deşi Scriptura spune că cine are pricepere îl poate calcula, care e semnificaţia lui „666”. În plus, la ce ne-ar ajuta în maturizarea şi creşterea noastră spirituală?
  • Ştim că acel moment va fi unul al unirii noastre cu Hristos. Asta ar trebui să ne energizeze şi să ne motiveze la pregătire şi să ne aducă bucurie, speranţă şi alinare.
  • Ştim că sfârşitul lumii va însemna pentru noi cei care am făcut legământ cu El sfârşitul durerilor, suferinţei şi lacrimilor.
  • Ştim că acel moment va fi unul al răsplăţii pentru noi.

Da, sunt multe teorii, multe veşti, care dintre care mai false, sunt variante care aduc groaza în noi şi nu bucuria revederii cu Hristos. Ce lucrează în noi discuţia sau meditarea la sfârşitul lumii? Ce rostim cu gura noastră despre asta? Nu cumva să adăugăm sau să scoatem ceva că nu e de bine.

Da, va exista un sfârşit aşa cum Scriptura spune. Da, pământul cu tot ce este pe el va arde. Da, Hristos îşi va răpi biserica şi toţi cei care vor să aibă parte de acea răpire trebuie să încheie legământ cu El ca să fie salvaţi. Restul… sunt supoziţii, sunt scenarii de filme horror. Nu vă mai lăsaţi târâţi în tot felul de dezbateri inutile pe subiect. Nu mai urmăriţi tot felul de teorii conspiraţioniste despre asta? Nu mai lansaţi tot felul de zvonuri pe care alţii le-au născocit. Hai să ne concentrăm asupra apropierii de Hristos, asupra împlinirii menirii noastre.

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura