EDITORIALE

„Balena albastră” văzută din închisoare!

În aceste zile am urmărit la TV o emisiune care s-a dorit a fi una de informare cu privire la pericolul pe care îl reprezintă internetul pentru adolescenți. În special, s-a discutatbalena-albastra-vazuta-din-inchisoare despre un anume joc numit „Balena Albastră”, care a făcut peste 130 de victime în rândul tinerilor de când a fost lansat și până acum. Când spun victime, mă refer la tineri decedați; tineri care și-au provocat singuri moartea, dorind astfel să îndeplinească toate cerințele acelui joc.

Am observat că în spatele jocului era un tânăr rus care intra în direct cu acești tineri spunându-le ce și cum să facă, pregătindu-i ca la final, ultima poruncă să fie aceea de a-și pune capăt zilelor. Astfel, zeci de tineri frumoși, deștepți și cu viitorul înainte, au ales să asculte de un nebun și să își facă felul, lăsând în urma lor durere și lacrimi. Am înțeles că în România, în ultimele cinci zile, 5 adolescenți au fost internați de urgență, viața fiindu-le salvată în ultimul moment, tot din cauza acestui joc satanic.

Fără doar și poate, perioada adolescenței este cea mai critică din viața unui om. Este perioada când, chiar crezi că poți face tot ce vrei și că totul ți se cuvine. Îmi amintesc de prostiile făcute de mine în acea perioadă. Nu voiam să aud nimic din ce îmi spuneau părinții, antrenorul sau dirigintele, cu toate că ei îmi doreau doar binele.

Pe vremea când eram adolescent, nu aveam acces la internet, însă găseam alte năzbâtii de făcut. Acum este cu atât mai periculos pentru tineri, cu cât ei se lasă pierduți și purtați de vraja internetului în tot felul de locuri periculoase.

Fondatorul acestui joc a declarat cu nonșalanță că, făcându-i pe acești tineri să își pună capăt zilelor, de fapt el îi ajută să meargă către o lume mai bună. Tot el a spus că tinerii care petrec cel mai mult timp în fața calculatorului sunt cei care au mințile cele mai accesibile pentru a-i îndoctrina să facă ce le spune întrucât mintea lor este obosită și nu mai judecă corect.

--

Milioane de tineri din întreaga lume sunt afectați, într-un fel sau altul, de internet prin faptul că petrec timp prea mult în fața calculatorului fără să fie supravegheați de adulți. Se spune că aceasta este era tehnologiei și a internetului și că mare lucru nu mai poate fi făcut; că spre asta se merge, însă eu nu sunt de acord. Internetul ne poate influența într-un mod negativ viața doar dacă noi îi permitem acest lucru. Tehnologia poate ține captivi pe tineri doar dacă ei aleg acest lucru, iar cei maturi nu se implică deloc în a-i ajuta pe tineri să aleagă altceva.

Discutând cu un coleg deținut, care și el este tată a trei copii, i-am spus că din punctul meu de vedere, copiii ar trebui din pruncie educați într-un spirit creștinesc, vorbindu-le despre Dumnezeu și învățându-i încă de mici adevărurile din Scriptură. El mi-a spus: „Ce vrei domn’le , să îi îndoctrinezi de mici, să le speli creierul cu Biblia?” Dacă a le vorbi din Scriptură copiilor și tinerilor nu pare să fie un lucru bun pentru unii, atunci a-i lăsa de capul lor să navigheze liberi pe internet, transformându-i în victime ale acestei lumi virtuale, asta ce este?

Vedeți paradoxul? Dacă spui cuiva să se pocăiască, sare imediat și te acuză că ești fanatic, cu toate că tu îi dorești binele, pentru că Dumnezeu este Binele Suprem. Dacă un dereglat mintal îi spune să își țină respirația sau să sară de pe bloc, li se pare un lucru cool.

--

Citeste mai mult: https://georgeignat.com/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura