EDITORIALE

MESAJ CĂTRE TINERI! Nu am pretenția că vă înțeleg în totalitate. Încerc să mă pun “în papucii” generației voastre

Nu am pretenția că vă înțeleg în totalitate. Încerc să mă pun “în papucii” generației voastre, văd problemele specifice cu care vă confruntati, cel puțin parte dintre acestea. Înțeleg diferențele generale care se ivesc între generații cât și anumite diferențe particulare. Recunosc, însă, că-mi este greu, aproape imposibil să înțeleg modul în care gândiți. Iar aceasta, în mare parte din motive obiective, legate, în primul rând, de modul de gândire diferit, specific al fiecărui om, dar și de circumstanțe, cultură și mediul în care ne învârtim.

Mereu am susținut (și susțin în continuare) că nu există prăpăstii între generații. Da, dar diferențe există! Nu avem voie să lăsăm ca diferențele să producă prăpăstii. Este în puterea și responsabilitatea noastră, a tuturor, să nu permitem aceasta!

Spunându-vă ceea ce  nu știu, decât în parte, și ceea ce nu înțeleg, am să vă spun în continuare ceea ce știu cu siguranță!  Iar această siguranță nu stă în mine sau în experiența mea ci stă în adevărul pe care-L găsim în Cuvântul lui Dumnezeu. Iată deci ce știu:

 1. Echilibrul fiecărei generații ca, de altfel, al fiecărui om este dat de relația personală cu Dumnezeu! Modul de gândire este cu atât mai afectat și poluat de sistemul lumii cu cât relația omului cu Dumnezeu este mai slabă.
 2. Este un mare pericol în a vedea biserica doar prin prisma a ceea ce se întâmplă la biserică, adică în facilitățile bisericii. Atunci putem ajunge foarte ușor la concluzia că ce se întâmplă aici, între noi nu e bine, e puțin, ar trebui altceva, etc. Eu întreb pe cei care au ajuns să privească în acest mod, cu un spirit absolut critic și nemulțumitor, spune-mi cum reprezinți tu biserica în afară? Tare mă tem că în multe cazuri eșecurile de afară ne fac să ne îndreptăm cu degetul arătător spre alții judecându-I, în speranța că se vor justifica față de alții și față de propria lor conștiință.
 3. Mai știu că, indiferent de diferențele între generații, există câteva principii absolut fundamentale pe care nu le putem înlocui:
  1. Pasiunea care vine din misiunea noastră. (dată de Isus)
  2. Dedicarea care vine din cunoașterea darurilor cu care am fost înzestrați pentru slujire și a chemării pe care El ne-a făcut-o!
  3. Loialitate în împlinirea chemării la locul unde Dumnezeu ne-a pus. Chemarea este legată de un loc de slujire pe care noi nu avem voie să-l schimbăm, doar când El ne trimite în alt loc sau poate ne schimbă chemarea specifică.
  4. Viziune și strategie în împlinirea chemării.
 4. Știu și faptul că suntem într-un război spiritual și că arma diavolului, cea mai eficientă în acest război este înșelarea! Atenție, deci, la autoînșelare!
 5. Mai e ceva: știu că mare parte a diferențelor în sensul înțelegerii acestora se rezolvă prin comunicare. Așa că, nu ezitați să veniți să discutăm sau să-mi scrieți. Oricare ar fi gândul, neînțelegerea sau chiar eventuala problemă, vă aștept!

Cu drag și în așteptare,

Teo Bulzan/pastor

sursa: http://tineri.betania.ro/mesaj-catre-tineri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: