EDITORIALE

Din biserică la pușcărie

Eram la una din serile de rugăciune pe care le avem aici în penitenciar. Suntem vreo 15-20 de deținuți care ne adunăm seară de seară de la ora 16:20 la ora 17:30 pentru a-i cânta Domnului, a ne ruga și a studia Scriptura. De câteva seri, Dumnezeu mi-a pus pe inimă să încurajez pe frați să pregătească fiecare câteva versete, iar la întâlnire fiecare să vorbească din ele.

Era seara când îi venise rândul lui Ionuț să citească un Cuvânt și să ne spună ceea ce i-a vorbit Dumnezeu din acel Cuvânt. A citit din 2Timotei 3. Pe când ne vorbea, privirea mea s-a îndreptat către versetele 14 și 15 din același capitol. Citindu-le de câteva ori, am simțit îndemnul lui Dumnezeu să mă pregătesc să vorbesc din aceste 2 versete, dar nu știam nici când, nici cui. Când fratele Daniel de la Rădăuți mi-a transmis că există posibilitatea ca noi, grupul de frați din penitenciar, să avem șansa să fim într-una din duminicile viitoare într-o biserică din Suceava sau Rădăuți, am știut în acel moment că Dumnezeu vrea ca eu să le vorbesc fraților din biserica în care vom ajunge din acele două versete, și anume versetele 14 și 15 din 2 Timotei 3.

Citind din nou aceste versete și căutând să pregătesc mesajul pe care îl vrea Domnul de la mine, am primit îndemnul să și scriu acest mesaj și să îl public pe blogul personal având speranța că poate fi de ajutor pentru cei care citesc.

„Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat; din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire prin credința în Hristos Isus” 2Timotei 3:14, 15.

Apostolul Pavel îl numește pe Timotei „adevăratul meu copil în credință” și „copilul meu preaiubit”. Timotei era fără dubiu foarte iubit de apostolul Pavel. Apostolul Pavel îl trimite pe Timotei în Efes pentru a vesti Evanghelia Domnului Isus și pentru a ajuta spiritual bisericile și lucrarea de acolo. În acest context, Pavel îi atrage atenția lui Timotei de anumite pericole care ar putea să îl pândească pe tânărul ucenic. În versetul 13 din același capitol, apostolul Pavel îi spune: „Dar oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alții și se vor amăgi pe ei înșiși” 2Timotei 3:13. Pavel îl pune în gardă pe Timotei, să fie întotdeauna atent la cei cu care se însoțește, cu care se întâlnește, cu anturajul pe care și-l formează, deoarece există posibilitatea să dea peste „oameni răi și înșelători care sunt gata să-l amăgească.”

Dragilor, Dumnezeu i-a vorbit lui Timotei prin apostolul Pavel acum aproape două mii de ani prin aceste versete, iar același Dumnezeu ne vorbește și nouă astăzi prin aceleași versete. Acest mesaj pe care îl scriu acum în penitenciar este pentru toți cei care citesc aceste rânduri dar, în mod special, pentru cei care s-au născut și au crescut în familii de pocăiți.

Pavel i se adresează lui Timotei nu ca unui proaspăt convertit la creștinism, ci ca unuia care din „pruncie cunoaște Sfintele Scripturi”, sugerându-i că deși se află într-o cetate străină, printre fel și fel de oameni, el trebuie „să rămână în lucrurile pe care le-a învățat și de care era deplin încredințat”.

Citeste mai mult https://georgeignat.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: