EDITORIALE

Pacienţii din spitalele bucureştene primesc peste 900 exemplare din Noul Testament cu Psalmii

Arhiepiscopia Bucureştilor distribuie peste 900 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii către principalele spitalie din Capitală. Cărţile rămân în bibliotecile capelelor şi vor fi puse la dispoziţia pacienţilor. Noul Testament va ajunge şi la militarii din teatre de război, precum şi la deţinuţi.

Arhiepiscopia Bucureştilor a început în urmă cu o săptămână să distribuie 955 de exemplare din Noul testament cu Psalmii către principalele spitale din Capitală. Acestea vor rămâne în biblioteca capelelor şi vor fi puse la dispoziţia pacienţilor internaţi. 

„Distribuirea a început de pe 25 noiembrie către unităţile spitaliceşti. Pacienţii care doresc să citească Noul Testament cu Psalmii pot apela la preotul de spital şi vor beneficia de această posibilitate de a împrumuta Sfânta Scriptură pentru a se întări sufleteşte în perioada de luptă cu boala şi cu suferinţa”, a declarat pentru basilica.

În cadrul aceluiaşi proiect, Patriarhia Română va distribui 1.410 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii militarilor români aflaţi în misiune în afara graniţelor ţării, respectiv în Afganistan, Polonia, Mali etc. Distribuirea se va realiza prin intermediul Secţiei de Asistenţă Religioasă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, urmând ca, cel mai probabil, militarii din Afganistan să primească volumele în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului. 

Totodată, Patriarhia Română va trimite 135 de exemplare din Noul Testament către deţinuţii din cele 45 de penitenciare din ţară. 

Cele 2.500 de volume au fost realizate cu sprijinul Societăţii Biblice Interconfesionale din România.

https://m.mediafax.ro/social/pacientii-din-spitalele-bucurestene-primesc-peste-900-exemplare-din-noul-testament-cu-psalmii-18658531

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: