ANUNTURI

Răspuns domnului Viorel Iuga

iugaMotto: „Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi care sunt în înalte dregătorii, ca să petrecem viaţă paşnică şi liniştită întru toată cuvioşia şi buna-cuviinţă ” (1 Timotei 2:1.2)  

Domnule Pastor, „protestul” pe care îl menţionaţi în articolul din 9 februarie a.c. nu e nou. A fost ” inventat ” cu mai bine de şase mii de ani în urmă, cu totul în alt ” stil”, decât cel despre care vorbiţi dumneavoastră. Nu a fost intenţia nimănui de a intra în Istorie, cu toate acestea, oamenii credinţei au făcut Istorie.

 

Acest ” protest” a luat naştere pe când :

– Abel aducea o jertfă plăcută lui Dumnezeu,

--

– Moise mijlocea înaintea lui Faraon, pentru eliberarea poporului Israel,

– pe când israeliţii „protestau” înălţând „Cântarea de Laudă” pe malul Mării Roşii.

 

--

Daniel „protesta” de trei ori pe zi, după cum spun Scripturile, cu fereastra deschisă spre Ierusalim. Datorită „protestului” său, Dumnezeu a închis gura leilor. Oare noi, cei care ne numim creştini, ce fel de protest ar trebui să avem, ca să închidă Dumnezeu încă o dată gura fiarelor?

 

Dacă doriţi să ” protestaţi” într-un mod cu totul aparte de cel al oamenilor din stradă, lasaţi mascarada ieşirii în pieţe şi îndreptaţi-vă, ca Daniel, cel puţin de trei ori pe zi, privirea spre Noul Ierusalim.

” Intră în odăiţa ta” şi protestază în post şi rugăciune, pentru că strada nu e un loc prielnic pentru copiii lui Dumnezeu.

Rugaţi-vă pentru „toţi care sunt în înalte dregătorii”, sunt cuvintele Mântuitorului, nu protestele din stradă. Nici măcar cântările şi predicile nu îl mulţumesc pe Dumnezeu, cum îl mulţumeste rugăciunea celui neprihănit, făcută prin credinţă.

Luaţi ca exemplu „protestul” lui Mardoheu şi al împărătesei Estera, sau cel al Anei – mama proroocului Samuel, chiar dacă ni s-ar arunca vorbe urâte în faţă.

Israeliţii au avut un alt „stil” de protest, cu totul diferit de restul lumii. Ei nu s-au îmbulzit pe porţile Ierihonului strigând că ţara este a lor, pentru că le-a fost promisă de Dumnezeu. Însă în a şaptea zi, de „protest”, au căzut zidurile Ierihonului.

Patriarhi care au trăit înainte de exil, în timpul exilului şi după exil, au protestat, dar protestul lor se numea RUGĂCIUNE. De ce să fim noi altfel decât Părinţii Bisericii care stăteau cu picioarele în butuci şi-l lăudau pe Dumnezeu?

 

” Caut un Om !” – un singur OM care să stea în spărtură, să mijlocească pentru popor – cerea Dumnezeu lui Ezechel, dar nu s-a găsit niciunul. Dumnezeu nu caută oameni pe stradă, domnule pastor, sau oameni amestecaţi printre mulţime. El îi caută în ” odăiţă”, stând acolo şi mijlocind pentru popor, împlinind cuvintele Mântuitorului lăsate prin Ap. Pavel: „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.” ( 1 Timotei:1-2 – traducerea Cornilescu)

Nu doar în Vechiul Testament, unde sunt cel puţin 80 de „proteste” numite RUGĂCIUNE, peste 60 de psalmi şi nu mai puţine de 14 fragmente din psalmi, care la rândul lor, acestea tot RUGĂCIUNI sunt numite, ci întreaga Scriptură e plinü de astfel de exemple.

Dacă Dumnezeu ar fi vrut să ieşim pe străzi, nu l-ar fi iniţiat oare pe David, care fugea de nedreptatea şi mânia împăratului Saul?

Atât de frumos „protesta” copilaşul David din harfă, încât fugeau toate duhurile rele care erau peste împărat…

Oare nu acesta ar trebui să fie „protestul creştin” pe care îl numiţi în alt „stil”? De ce să ieşiţi în stradă? Oare au devenit bisericile atât de neîncăpătoare încât nu mai putem îngenunchia?

Desigur, dacă veţi continua pe linia patriarhală, nu veţi mai intra în Istorie, nici în Cartea Recordurilor, pentru că acesta este cel mai vechi „protest” din lume. Este jertfa lui Abel cu un miros plăcut înaintea Domnului, închinându-se cu o inimă curată. Este protestul celor trei tineri din cuptorul lui Nebucadneţar, protestul lui Daniel cu care a fost închisă gura leilor…

 

Oare credeţi că venind cu ” un alt stil”, decât cel menţionat pe paginile Sfintelor Scripturii, veţi avea mai multă putere de-a închide gura Fiarei? ( sistemul politic este prezentat, în Apocalipsa, ca o fiară)

Cu tot respectul pe care vi-l port, dar, daţi-mi voie să vă spun că vă înşelaţi, deoarece nu am fost chemaţi să ne amestecăm cu ” lumea de afară”, pentru că noi „… n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:12).

Hm, crede-ţi că Diavolul se va speria de câţiva creştini, bine intenţionaţi, care vor defila cu Bibliile sub braţ, cântând şi predicând? Nu, domnule pastor ! Nimic din ce există la ora acutală nu-l mai poate opri, decât un OM aplecat pe genunchi în odăiţă, înălţănd „tot felul de rugăciuni” pentru popor şi dregătorii ţării noastre.

Citiți mai mult accesând

http://confluente.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: