ANUNTURI

Mii de creștini se adună la Ierusalim cu ocazia Sărbătorii corturilor 2019

Aproape 100 de națiuni se întâlnesc în Israel pentru a 40-a celebrare anuală a Sukkot

Mii de creștini au venit din toată lumea în Ierusalim pentru a lua parte în această săptămână la celebrarea anuală a Sărbătorii corturilor, sponsorizată de International Christian Embassy Jerusalem („Ambasada creștină internațională din Ierusalim, sau ICEJ). În ultimii 40 de ani, sărbătoarea a fost cea mai mare întâlnire a turiștilor creștini în Israel în fiecare an, 5000 de creștini reprezentând aproape 100 de națiuni sunt aici pentru ediția 2019.

Festivitățile care au loc pe parcursul întregii săptămâni au fost demarate duminică seara (13 octombrie) cu masa tradițională în aer liber și un concert la oaza En Ghedi, de-a lungul țărmurilor Mării Moarte. Programul muzical a fost susținut de artiști creștini israelieni din partea locului, precum și de cântăreți din toată lumea.

Seara a culminat cu un mesaj inspirațional din partea fratelui Yun, un lider al bisericii subterane din China între anii 1980 și 1990, care a fost nevoit să fugă din țară după ce a fost închis în mod repetat fiindcă a predicat Evanghelia. Astăzi este un evanghelist care călătorește diverse țări și este recunoscut pentru cartea „Omul ceresc”.

În mesajul lui, fratele Yun a povestit experiențele prin care a trecut ca lider al unei rețele de biserici din China mari, dar persecutate, precum și despre implicarea în prezent în mișcarea „Înapoi la Ierusalim”. A împărtășit cum, în ziua evadării miraculoase din cea mai bine păzită închisoare chineză de maximă securitate, Dumnezeu i-a spus: „Închisoarea e realitatea, dar eu sunt Adevărul”.

A asemănat evadarea sa din închisoare cu învierea din morți a lui Lazăr. „Dacă Domnul intervine în persecuțiile și provocările tale, atunci totul este posibil… De fiecare dată când eram în cele mai joase puncte ale vieții mele, Dumnezeu mi-a zis: ‘Să nu îți fie teamă, încă te iubesc’”.

În dimineața următoare, peregrinii prezenți la sărbătoare s-au întâlnit pentru o emoționantă ceremonie în Grădina Mormântului din Ierusalim, unde au luat Cina. Cina a fost servită de pastori evrei și arabi din regiune, care au vorbit despre zidul de despărțire dintre ei, spunând că va fi dărâmat prin lucrarea de răscumpărare a lui Hristos. Everendul R. T. Kendall, un învățător biblic cunoscut, a transmis la rândul lui un mesaj despre importanța „iertării în totalitate” a celorlalți.

Luni seara, sărbătoarea s-a mutat în Pais Arena din Ierusalim, pentru marea inaugurare și pentru o colorată paradă a națiunilor. Tradiționala procesiune, în care oamenii țin în mâini steaguri ale țărilor reprezentate la Sărbătoare s-a terminat cu o delegație formată din 17 peregrini din Egipt, care au fost primiți pe scenă alături de steagul Israelului.

Seara, noua deputată și primar al Ierusalimului, Fleur Hassan Nachum, a început prin a ura un călduros bun venit, subliniind importanța sprijinului creștinilor pentru Israel.

„Îmi face o mare plăcere să fiu aici împreună cu voi toți în timpul Sărbătorii corturilor”, a declarat Nachum. „Nu considerăm că e meritul nostru că avem atât de mulți prieteni în toată lumea, dedicați Israelului și Sionului, dedicați Ierusalimului așa cum sunteți voi. Prin urmare, în primul rând vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordați”.

„Permiteți-mi să fac o remarcă personală. Acum câțiva ani, am adus-o pe fiica mea, care la acea vreme avea 13 ani, la una dintre aceste întâlniri. A observat dragostea și sprijinul pentru Israel și pentru evrei și mi-a spus ceva ce mi-a frânt inima. A zis: „Mama, în toată lumea există oameni cărora le place de noi?” Fiica mea credea că nimănui din lume nu-i place de noi, până când a venit la unul dintre aceste evenimente, prin urmare vă mulțumesc că i-ați redat credința în umanitate, și vă mulțumesc pentru dragostea și prietenia voastră”.

Președintele ICEJ, dr. Jürgen Bühler, a încheiat seara printr-un mesaj puternic, vorbind pe tema biblică a „Începuturilor”, accentuând cât de important e să ne bazăm pe Dumnezeul Creator, care încă interacționează cu noi prin Cuvânt și prin Duhului Lui.

Celebrarea continuă în această săptămână de Sukkot și va culmina joi, cu popularul marș pe străzile Ierusalimului și cu tradiționala noapte israeliană a musafirilor, când sute de israelieni se alătură peregrinilor pentru a se bucura împreună de muzică, sărbătorind solidaritatea. Președintele Agenției Evreiești, Isaac Herzog, va fi acolo, felicitând ICEJ pentru că a asistat peste 1500.000 de evrei să facă aliyah în Israel în ulimii 40 de ani.

Alți vorbitori recunoscuți care participă la sărbătoarea din acest an sunt reverendul R. T. Kendall, pastor al Capelei Westminster timp de 25 de ani, care e cea mai mare biserică evanghelică din Marea Britanie; evanghelistul Angus Buchan din Africa de Sud; Mats Ola Ishkoel, pastor al bisericii „Cuvântul Vieții” din Moscova, cea mai mare biserică evanghelică din Rusia; apostolul Rene Terra Nova, lider proeminent al unei bisericii latino-americane, cu peste 6 milioane de adepți; și reverendul Andrew Kou, pastor al unui mare lanț de biserici din Taiwan și un pinier al televiziunii creștine asiatice, fiind fondatorul canalului de televiziune GOOD TV.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/11313-mii-de-crestini-se-aduna-la-ierusalim-cu-ocazia-sarbatorii-corturilor-2019?fbclid=IwAR3FAZVntj4MCcxkkV5agCBWx_KDqGW09Zp5lLmJtrlBOk3l_ojBehaSr8U

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: