ANUNTURI

DE CE IISUS HRISTOS?

Am fost întrebat adesea, de ce Iisus Hristos? Am făcut sport, am vizitat multe țări, am făcut multe lucruri și bune și rele, aveam o casă, o familie frumoasă, aveam tot ce îmi trebuia pentru a fi fericit. Atunci, unii m-au întrebat de ce Iisus Hristos, când toate sunt puse la punct în viața ta, când toate sunt „roz”.

Odinioară, vedeam lucrurile diferit de felul în care o fac acum. Pocăința care vine doar în urma unei relații personale cu Iisus Hristos o vedeam ca pe o sperietoare; vedeam pocăința doar ca pe o „metodă de spălare” a creierului pe care o folosesc pocăiții pentru a-ți interzice să te mai distrezi, să mai bei alcool, să mai tragi cu ochiul la nevasta, casa, mașina vecinului. Așadar, în capul meu se înfiripase ideea cum că pocăința lăsată de Însuși Domnul Iisus Hristos ca poruncă pentru noi: „Pocăiți-vă căci Împărăția Cerurilor este aproape” Matei 4:17, este o metodă de a te face să renunți la ceea ce îți place mai mult pentru a trăi o viață onestă, tristă, plină de absolut nimic.

Pe cei care trăiau o astfel de viață prin Iisus Hristos îi vedeam ca pe niște victime, ținute legate într-un lanț al necunoașterii, al lipsei de informații. În rarele discuții pe care le-am avut, înainte de a-L cunoaște personal pe Dumnezeu, cu cei care trăiau prin și pentru Iisus Hristos, încercam să le spun din răsputeri faptul că ei greșeau, că s-au izolat de lume, că făcând astfel de lucruri habar nu au ce pierd: că pierd distracții, chefuri, nunți, cumetrii; că viața trebuie trăită, nu abandonată.

O vizitam adesea cu drag pe bunica din partea mamei. O femeie credincioasă, mămuca Ruzalia, așa cum îi spuneam noi. O găseam deseori pe genunchi, chiar și ziua în amiaza mare. Mă miram pentru că nu era ora de culcare, când în mod normal oamenii zic rugăciunea „Tatăl nostru”. Totuși, ea avea acest obicei. Cum prindea un pic de timp liber, venea pe genunchi înaintea lui Dumnezeu și se ruga.

Citeste mai mult: https://georgeignat.com/2017/01/31/de-ce-iisus-hristos/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: