EDITORIALE

O mamă a 17 copii decorată de președintele Igor Dodon 

Președintele Igor Dodon a oferit astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, primele distincții. Șeful statului a decorat patru mame din familii numeroase, care au la îngrijile între 12 și 17 copii.
Printre acestea se numără și Valentina Vâhodeț, o locuitoare a satului Doina, raionul Cahul, care crește și educă 17 copii, 11 dintre care sunt minori.
Valentina a primit din mâinile președintelui distincția supremă – „Ordinul Republicii” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în consolidarea instituției familiei și pentru contribuție substanțială la crearea unor familii socialmente – responsabile, care să asigure educația fizică, morală și spirituală a copiilor și dezvoltarea armonioasă a acestora.

„Consider că trebuie să acordăm atenție și să susținem oamenii simpli. În Moldova avem o problemă demografică, avem sate unde nu se nasc copii deja de un an, avem copii fără părinți, anume din aceste considerente sunt de apreciat părinții care au avut curajul și au găsit energia să crească mai mult de zece copii în familiile lor, unii dintre care au fost adoptați. Asemenea familii sunt un model de tradiție creștinească, un model de dragoste părintească, un model de patriotism. Iată de ce am decis ca primele distincții de stat oferite de mine ca președinte să fie anume pentru câteva din aceste familii, pe care trebuie să le prețuim cu toții”, a declarat Igor Dodon în cadrul discursului său.

Citește mai mult http://dincahul.md/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: