EDITORIALE

Tu cum îți vezi soția?

Tot pe probleme de vedere scriu iar. De data aceasta e vorba despre noi bărbații și modalitatea în care „ne vedem” soțiile dar și femeile în genere. Trebuie să recunosc că mereu descopăr în mine tipare de gândire care țin de cultură, religie, experiențe anterioare, experiențe ale altora și toate aceste aspecte „îmi îmbracă” soția în haine care nu i se potrivesc. Ori eu aș vrea să o văd „goală” nu mă refer la nuditate, ci la a o vedea pe ea, fără ce am eu în folclor.

Vedeți, mulți, cei mai mulți bărbați care ajung la conflict de relație ajung în genere nu pentru chestii concrete, ci pentru că își văd soția cu „mult machiaj” care nu ține de ea. Să mă explic puțin: de când ne naștem noi adunăm informații multe, la capitolul acesta adunăm informații despre ce e femeia și ne formăm anumite șabloane despre ce înseamnă femeia ideală. După aceste desene la un moment dat începem a căuta persoana care să corespundă schițelor noastre și bineînțeles că  nu găsim decât cu nevoia de ajustări așa că, ne căsătorim cu o femeie cu gândul de a o mai ajusta, doar să intre în acel șablon.

Nu prea ne trece prin cap că șablonul nostru poate fi alterat, defect, că informațiile pe baza cărora am desenat ar putea fi inexacte, false, distorsionate, deci să acceptăm că am desenat rău nu prea e acceptabil. Așa se face că „luăm” cea mai asemănătoare persoană și deja ne ascuțim dălțile cu care să o „modelăm”. Dar vai, câtă dezamăgire, persoana nu „stă la dăltuit”, e vie, are dureri și nu vrea „lucrată” de marele meseriaș care sunt eu.

Sunt unii care reușesc câte ceva din „planul lor” și după ce au dăltuit (se poate citi schilodit) se uită la ce a rezultat și realizează că e… oribilă creația, realizează că deși au „dăltuit” tot ce au avut în plan și e conform planului, femeia nu arată bine ci „schiloadă” și asta nu pentru că nu au muncit, nu pentru că nu au avut plan, nu pentru că „ea nu s-a lăsat prelucrată” ci pentru că planul, schița, au fost eronate.

CITESTE MAI MULT: https://www.filedinjurnal.ro/2020/01/12/tu-cum-iti-vezi-sotia/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura