EDITORIALE

CREŞTINI PĂTAȚI SAU CREŞTINI CURAŢI?!

Citirea de astăzi: Ieremia 19-21 – Cornilescu sau NTR
„Dacă zic: «Nu voi mai pomeni de El, şi nu voi mai vorbi în Numele Lui!» iată că în inima mea este ca un foc mistuitor, închis în oasele mele. Caut să-l opresc, dar nu pot.” (Ieremia 20:9)
Ne mistuim sufletul zi de zi în lumea asta vulcanică… Tânjim după lucruri, căutăm oportunități, visăm măreț… Dar trăim ieftin! Ieremia se topea de dragul lui Dumnezeu! Era îndrăgostit de El!
În ciuda încercărilor prin care a trecut, ardea în el, în inima lui, un foc divin.

Dacă Dumnezeu era împotriva păcatelor poporului, la fel era şi Ieremia.
Proorocul continua să proclame cuvântul lui Dumnezeu chiar dacă nu era bine primit. Continua să lupte pentru cauza Evangheliei chiar dacă lucrul acesta i-a adus numai suferinţă. Asta înseamnă să fii un adevărat slujitor al lui Dumnezeu! Să fii unit în toate aspectele cu Cel căruia Îi slujeşti! Indiferent de timp sau de spațiu.
Fără niciun compromis!
În mod firesc, nu putem spune că suntem loiali, devotați stăpânului sau şefului nostru atunci când facem, spunem sau încurajăm lucruri care sunt în contradicție cu regulamentul companiei, nu?
Spunem că a greşi e omenește, dar a ierta e dumnezeiește. Adevărat! Cine nu mai greşeşte din când în când?! Însă de la greşeală la compromis e cale lungă.
Compromisul, în Dicționarul explicativ al limbii române apare ca fiind o înțelegere, un acord bazat pe cedări reciproce. Iar despre cei care obişnuiesc să facă compromis, tot în Dicționarul explicativ al limbii române, scrie că sunt oameni cu reputația pătată.
Ca şi creştini, se spune că facem un compromis atunci când încercăm să ne punem în acord cu cineva, pentru un lucru nu tocmai potrivit, fie de dragul acelei persoanefie de ochii lumii, fie vrem să fim „în pas cu moda”.
Nu vrem să lăsăm impresia că suntem înguști. Vremurile s-au schimbat! Da… vremurile s-au schimbat… Dar Dumnezeu nu! Şi nici Cuvântul Lui! Însă, Ieremia era un om integru! La fel putea să spună şi el, pe vremea lui. Că vremurile s-au schimbat, încă de la întemeierea lumii!
Nu există generație care să nu fi avut provocările ei. Ce putem spune despre integritatea noastră spirituală? Suferim din pricina lui Cristos asemeni lui Ieremia?
Vorbim de persecuția creştină. Veche de când lumea. De creştinii persecutați de cei necreştini.

Mai nou, ne persecutăm unii pe alții, în biserică. Tot o persecuție este!
Creştini pervertiţi contra creştini integri… Dumnezeu să ne dea lumina Lui ca să putem merge drept pe cale! Să căutăm să aprindem continuu focul mistuitor care să ardă pentru Domnul! Să nu-l oprim niciodată!
Să fim tineri plini de Duhul lui Dumnezeu, prezent necontenit în inima și în viaţa noastră!
Domnul să ne ajute să fim creştini curaţi, nu pătați!
Autor: Simona și Sorin Tămaș

Sursa: http://tineri.betania.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: