EDITORIALE

Au furat Pruncul Isus! – Nicolae Geantă

isus2“Primăria noastră, domnule profesor, a amenajat în centrul localităţii o iesle de Crăciun. Foarte frumoasă. Cu Fecioara, Iosif, Pruncul, magii, păstorii şi câteva animale. Încântaţi de feeria sărbătorii, am ieşit seara trecută cu familia să admirăm capodopera. Dar când am ajuns la iesle, stupoare… Nu mai era Isus! Erau toate personajele, dar Isus dispăruse. Fusese furat! Ce răufăcător făcuse asta? Indignată, am sunat la viceprimar să-i declar ipostaza. M-a asigurat să stau liniştită, pentru că pe Isus, îl luase preotul la biserică !!!”.

Chiar dacă iniţial pare amuzantă, din povestea doamnei medic, de mai sus am învăţat o lecţie nouă: de Crăciun, e obligatoriu ca Isus să fie băgat în biserică! Locul Lui nu e pe străzi. Și nici măcar într-o iesle! Nu bradul, nu ledurile, nu lumânările, nu cadourile şi nici icoanele, colindătorii ori liturghiile ne încălzesc inimile de Crăciun în biserici, ci prezenţa sfântă a Pruncului Isus. Fără El, biserica e moartă. E cimitir spiritual. Cu lumini, dar fără Lumină!

Durerea mare pentru închinători nu este când Pruncul e furat dintr-o iesle, de afară. Ci când e furat din biserică! Căci, din nefericire, chiar și pentru multe lăcașuri din România, chiar de Crăciun, Pruncul tot pe afară rămâne! N-are loc de viaţa duplicitară a enoriaşilor, a preoţilor, a pastorilor. Nu poate intra din cauza hăţişurilor dogmatice, nu trece de gardurile religiei.

Vegheați să nu vă fure cineva Isus-ul. Nici diavolul, nici Moșul, nici bradul, nici sarmalele! Să fiți biserici pline de El! Tocmai din lipsa unui Isus viu, multe biserici se mulţumesc de Crăciun să etaleze un dumnezeu… păpuşă!

Nicolae Geantă http://www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: