EDITORIALE

Viorel Iuga: Cum să trăiesc într-o societate în care homosexualitatea a luat proporții? 

Pentru că toți suntem în situația aceasta neplăcută, vreau să vă spun că se poate trăi frumos, dacă trăim: 

I. Cu convingeri. 

Mă refer aici la convingeri biblice. Vă amintiți că vă reaminteam ce spune Biblia despre homosexualitate? V-ați întrebat de ce o fac? Pentru că trăirea noastră depinde de convingerile pe care le avem. Dacă vom crede Scriptura, vom respinge și vom lupta împotriva acestui păcat. Dacă vom crede „glasul” generației sau mai grav, „cântecul homosexualilor”, vom ceda, ne vom adapta. Dincolo de pasajele directe menționate într-un material anterior, pasaje care condamnă ferm acest păcat, vreau vă să spun că atitudinea lui Dumnezeu față de homosexualitate este vizibilă și în ceea ce spune El despre familie și despre unirea sexuală. Domnul ne spune adevărul şi prin binecuvântarea relației monogame și heterosexuale și prin pedepsirea relației homosexuale.

I. Cu curăție. 

Indiferent cât de murdară și de păcătoasă este lumea din jurul nostru, noi trebuie să trăim în curăție mintală fizică. Fiecare creștin trebuie să trăiască așa cum îi cere Domnul, chiar dacă aceasta implică să ne chinuim sufletul. Cine vrea să trăiască curat poate, chiar dacă cei care aleg mizeria sunt mulți și chiar dacă perioada aplaudării ei este de durată. Dragii mei, Dumnezeu iubește curăția și ne-o poruncește, deoarece ea este o alegere personală. El ne ajută, ne dă resursele necesare, dar lupta trebuie purtată de noi. Apoi, să nu uităm că cei care trăiesc în curăție fac o mare bucurie bisericii. Dacă avem nevoie de ajutor, și biserica ne va ajuta să biruim ispitele și să trăim o viață curată, așa cum Îi place Domnului nostru. Apreciem curăția? Trăim curați? Ne-am învățat să prețuim curăția în toate domeniile? Dragilor, dacă ne permitem anumite păcate, indiferent care ar fi ele, atunci ele ne vor robii mereu și ne vor face slabi și înfrânți și în alte domenii. 

--

II. Cu speranță. 

Creștinul nu trebuie să trăiască cu teamă. Domnul ne poate proteja de oamenii răi și de tot ce este rău. Dacă societatea se va degrada așa de tare, că ei vor ajunge majoritari, să nu uităm că Domnul ne poate ocroti așa cum l-a ocrotit și pe Lot. De altă parte, trebuie să știm că homosexualitatea nu are viitor. Voi știți că au mai fost generații cu astfel de oamenii și nu au avut viitor. Istoria ne spune că au fost cetăți și grupuri de oameni contaminați cu acest păcat, dar ei au fost distruși. Lângă dovada biblică și cea istorică, există și una rațională. Dacă prin reducere la absurd, toți dintr-o societatea ar ajunge „homo”, nu vor mai fi copii și atunci va fi finalul. Numai că nu se va ajunge curând aici. Dacă lumea creștină a luat-o razna, să nu uităm că lumea musulmană este diferită. Sfârșitul nu trebuie să ne vină din homosexualitate, că ne poate veni din lumea musulmană. Dacă creștinii nu vor mai avea copii, musulmanii vor prelua repede puterea. Apoi, fie ne vom lepăda de credință, fie vom suporta chinurile martirajului. 

III. Cu dorința și determinarea de a fi lumină. 

--

Dumnezeu ne-a lăsat aici să ajutăm. Domnul vrea să fim ca Lot, adică să trăim și să predicăm neprihănirea. Noi trebuie să vorbim cu Domnul și cu semenii. Să vorbim cu cei care au putere de decizie. Să ne rugăm pentru milă și har. Să cerem pocăința lor și eliberarea de orice gând rău. Dacă ei nu ne vor asculta, noi să continuăm să fim ce dorește Domnul nostru.  

IV. Cu răbdare. 

Dragilor, Dumnezeu lucrează în timp. El poate să lucreze eliberarea lor, dar sigur, lucrează pregătirea noastră pentru glorie. Chiar dacă vin vremuri tot mai grele, să nu uităm că nu mai este mult și vom pleca de aici. Plecarea noastră nu este lăsată dușmanilor și nici nu este întâmplătoare. Domnul știe când să ne ia de aici și să ne ducă în patria fericită. Deci să fim siguri mereu că nu vom fi aici mai mult decât trebuie. 

VA URMA

Sursa: https://www.facebook.com/iugaviorel.ro/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura